Devyniolikmečio šiauliečio nesėkmė: draugų paieškos internete baigėsi apiplėšimu

Pažinčių svetainėje draugo ieškojusio devyniolikmečio skelbimas priviliojo anaiptol ne draugiškai nusiteikusius du šiauliečius.

Šiauliuose, ties P. Višinskio biblioteka esančiu įėjimu į centrinį miesto parką, rugpjūčio 22 d. devyniolikmetis buvo apiplėštas – neteko kuprinės su asmeniniais daiktais ir dviem mobiliaisiais telefonais.

Karštais pėdsakais įtariamųjų sulaikyti nepavyko, tačiau, kaip teigiama Šiaulių apskrities policijos pranešime, atsakomybės išvengti jiems nepavyko ir šiomis dienomis įtariamieji atsidūrė areštinėje. Po pusantro mėnesio kruopštaus darbo Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams pavyko nustatyti įtariamųjų asmenybes ir gyvenamąsias vietas. Spalio 8-ąją jie buvo sulaikyti. 23 ir 26 metų šiauliečiams dėl plėšimo pareikšti įtarimai.

19-metis nukentėjusysis nusikaltimo objektu buvo pasirinktas neatsitiktinai. Pažinčių portale jis pasiskelbė ieškantis draugo. 23 metų už viešosios tvarkos pažeidimą ir transporto priemonės vairavimą išgėrus teistas kuršėniškis, šiuo metu gyvenantis Šiauliuose, atsiliepė į kvietimą. Tačiau visai ne dėl draugystės, o surezgęs nusikalstamą planą.

Vėlų vasaros vakarą buvo susitarta susitikti prie Šiaulių centrinio parko. Į susitikimą 23 metų vaikiną atlydėjo 26 metų jo pažįstamas, kuris iš pradžių laikėsi atokiau. Tiesiog buvo taip sutarta: vienas prieis ir pakvies jaunuolį pasivaikščioti į parką, kitas – prieis vėliau. Kai kapišonu užsimaukšlinęs bendrininkas priartėjo prie susitikusiųjų, prasidėjo devyniolikmečio egzekucija.

Vienas jų nukentėjusįjį laikė, kitas – smūgiavo, reikalaudamas atiduoti visus daiktus, ir pargriovė jį ant žemės. Vėliau medikai devyniolikmečiui konstatavo poodines veido, galvos ir rankų kraujosruvas, nubrozdinimus. Užpultasis neteko kuprinės su įvairiais asmeniniais daiktais ir 45 eurais bei kišenėje buvusių dviejų telefonų „Iphone 7“ ir „Samsung Galaxy S3“. Nukentėjusysis patyrė 478 eurų turtinę žalą. Pavogtuosius pinigus įtariamieji tarpusavyje pasidalijo, kuprinę su joje buvusiais dokumentais ir kitais jiems nereikalingais daiktais išmetė.

Pavogtieji telefonai, pasak policijos, kratos metu buvo rasti namuose pas 26 metų įtariamąjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių