Dėl girtumo konfiskuotą automobilį paimti atvyko neblaivus autovežio vairuotojas

  • Teksto dydis:

Kuriozas Akmenėje: konfiskuoto girto vairuotojo automobilio pasiimti atvyko irgi girtas autovežio vairuotojas, pranešė Šiaulių policija.

Ankstų antrosios Kalėdų dienos rytą, apie 5.20 val., į Akmenėje patruliuojančių pareigūnų akiratį pakliuvo „Peugeot“ markės automobilis, kuris, pamatęs policijos ekipažą, staiga pasuko į neveikiančią degalinę. Apimti įtarimų, pareigūnai pasivijo ir sustabdė „Peugeot“, o jame išvydo du Ukrainos piliečius – teisės vairuoti neturintį, bet prie vairo sėdusį 33 metų vyriškį, kuriam nustatytas 1,46 prom. girtumas, ir automobilio savininką. Paaiškėjo, kad transporto priemonė nėra įregistruota. Dėl pažeidimų „Peugeot“ vairavusiam ukrainiečiui pradėta administracinė teisena, o transporto priemonę nuspręsta konfiskuoti.

Į įvykio vietą buvo iškviestas automobilių pervežimo paslaugas teikiantis transportas, tačiau ir jo vairuotojas pareigūnams pasirodė kiek įtartinas, buvo panašu, kad vyriškis negaluoja. Paklaustas apie savijautą, jis atsakė besijaučiantis prastai, tikino esąs peršalęs, tačiau pareigūnai nutarė įsitikinti, ar prastai vyriškio savijautai įtakos neturi kitos priežastys.

Netrukus pareigūnų įtarimai pasitvirtino – patikrinus alkotesteriu, 44 metų autovežio vairuotojui nustatytas 1,29 prom. girtumas. Už tai, kad vairavo būdamas neblaivus, jam taip pat pradėta administracinė teisena, o automobilio gabenimui ir vėl teko ieškoti vairuotojo.

Šventinį savaitgalį Telšių apskrityje pareigūnams įkliuvo iš viso penki neblaivūs vairuotojai. Dviem iš jų nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas, todėl gresia baudžiamoji atsakomybė.

Dešimt neblaivių vairuotojų savaitgalį įkliuvo Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje. Šių vairuotojų girtumas neviršijo 1,5 prom., todėl jie turės atsakyti administracine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių