Nelegaliai veisyklai Tauragės rajone – teismo kirtis: konfiskuota dešimt šunų

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas, išnagrinėjęs surašytą administracinio nusižengimo protokolą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir neteisėtos veisimo veiklos Tauragės rajone, Meldiklaukių kaime, pripažino gyvūnų laikytoją kaltu ir jam skyrė tūkstančio eurų baudą bei nutarė konfiskuoti dešimt šunų, kurie patikrinimo metu buvo skubiai paimti ir perduoti laikinajai globai.

VMVT į teismą kreipėsi po to, kai praėjusį rugsėjį Tauragės rajone, Meldiklaukių kaime esančioje sodyboje, dalyvaujant policijos pareigūnams, gyvūnų globėjams ir savivaldybės atstovams bei pilietiškiems asmenims, atlikusi neplaninį patikrinimą, nustatė, kad šunų veisimo veikla vykdyta neteisėtai, neturint tam būtinų leidimų, o patikrinimo metu rasti gyvūnai augintiniai laikyti šiurkščiai pažeidžiant teisės aktų nustatytus reikalavimus.

VMVT veterinarijos inspektoriai konstatavo, kad didžioji dalis šunų buvo laikyti suvaržius jų judėjimo laisvę, prietemoje, nesaugiomis jiems sąlygomis. Kai kuriems šunims su aiškiai matomais klinikiniais sveikatos sutrikdymo požymiais – akių ir ausų pažeidimais nebuvo suteikta būtinoji veterinarinė pagalba.

Pirmosios instancijos teismo sprendimą gyvūnų augintinių laikytojas dar gali apskųsti teisės aktų nustatyta tvarka, tačiau VMVT savo ruožtu siekia išnaudoti visas teisines priemones, kad priimtas sprendimas konfiskuoti gyvūnus būtų įgyvendintas, o augintiniai neteisėtą veiklą vykdžiusiam ir žiauriai su jais besielgusiam asmeniui nebūtų sugrąžinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aktualu

aktualu portretas
Nesu prieš, kad gyvūnus gina veterinarijos inspektoriai, gyvūnų globėjai, savivaldybės atstovai, jei reikia tai ir policija. Turiu labai aktualų klausimą, kas gina daugiabučių gyventojus, kas kontroliuoja, ar šunų savininkai laikosi šunų laikymo taisyklių?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių