Dėl buvusios merginos automobilį apšaudęs vyras kalės trejus metus

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas (TAT) už dviejų automobilių sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, šaunamojo ginklo, šaudmenų neteisėtą įsigijimą ir laikymą kaltinamajam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad vyriškis iš savanaudiškų paskatų siekė sugadinti dviejų pažįstamų automobilius.Neteisėtai laikomu pistoletu jis apšaudė dvi transporto priemones, nežinodamas, kad jos priklauso visai kitiems asmenims. Vienas automobilis apšaudytas Šilalės rajone, o kitas – Tauragės rajone.

37-erių metų D. S. pripažino, kad su vienu iš minėtų pažįstamų susipyko, kadangi pastarasis vedė merginą, su kuria nuteistasis anksčiau gyveno, nurodė, kad tarp jų buvo meilės trikampis. Su kitu pažįstamu, pasak liudytojų, D. S. susipyko dėl skolos.

Nuteistasis jam pareikštus kaltinimus neigė. Jis aiškino, kad nebuvo nė vienoje nusikaltimo vietoje, niekada neturėjo šaunamojo ginklo, o kratos metu pas jį rastas šaudmuo yra tėčio.

Tokie vyro argumentai teismo neįtikino – nagrinėdamas automobilių apšaudymo epizodus teismas rėmėsi byloje surinktais duomenimis, tarp jų – ir nukentėjusiųjų liudijimais. Viena iš jų nurodė, kad per langą matė kaip D. S., išlipęs iš automobilio su pistoletu rankose, pradėjo šaudyti į transporto priemonę.

Pasak jos, nuteistasis sušaudė galinį bei šoninius automobilio langus, prietaisų skydelį, sėdynes. Dėl kito sugadinto automobilio parodymus davusi dar viena nukentėjusioji teigė, kad pati nematė, kas šaudė, bet regėjo, kaip į kiemą atvažiavo visureigis, kuriam sustojus pro atvirą langą pasipylė šūviai. Nukentėjusioji nurodė, kad jos draugas dienos metu buvo gavęs iš nuteistojo grasinančių žinučių, dėl to įtarė, kad pastarasis galėjo padaryti šį nusikaltimą.

Teismas, pirmadienį skirdamas bausmę, įvertino, kad apšaudyti automobiliai stovėjo greta gyvenamųjų namų, prie langų buvo žmonės, mažametis vaikas, todėl nuteistojo pasirinktas svetimo turto sugadinimo būdas kėlė didelę grėsmę žmonių sveikatai ir gyvybei.

Nustatyta, kad vyras tokiu būdu santykius aiškinosi jau ne pirmą kartą: 2011 metais jis nubaustas už tai, kad iššovė į kitam asmeniu priklausantį automobilį ir taip jį sugadino.

Laisvės atėmimo bausmę nuteistasis atliks pataisos namuose. Be to, teismas jį įpareigojo atlyginti padarytą žalą – iš viso 2500 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių