Dėl Alytaus miesto tarybos nario T. Pačėso elgesio ligoninėje – ikiteisminis tyrimas

Dėl Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario Tomo Pačėso elgesio ligoninėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie tai BNS penktadienį informavo Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Jos teigimu, Alytaus ligoninės direktorius Arūnas Vasiliauskas dėl tarybos nario elgesio įstaigoje į policiją kreipėsi gruodžio 30 dieną.

„Įvairiais necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo medicinos personalą, grasino susidorojimu, ligoninės patalpose nedėvėjo apsauginės kaukės. Dėl tokio paciento elgesio buvo sutrikdytas medikų darbas, pažeista viešoji tvarka“, – teigė K. Janulevičienė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tarybos nario elgesį ketina svarstyti ir savivaldybės Etikos komisija.

„Etikos komisija, reaguodama į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie tarybos nario elgesį, artimiausiame posėdyje svarstys šį klausimą“, – BNS sakė jos pirmininkė Vilija Ramanauskienė.

T. Pačėsas BNS plačiau situacijos nekomentavo, sakė esantis užsiėmęs ir pasiūlė skambinti vėliau.

Vėliau penktadienį naujienų portalui delfi.lt jis teigė nieko nežinantis apie policijos tyrimą, tačiau neneigė, kad naktį iš gruodžio 21-osios į 22-ąją būta „pokalbio pakeltu tonu iš abiejų pusių“ su Alytaus ligoninės COVID-19 skyriaus personalu.

T. Pačėsas sakė gruodžio 14-26 dienomis besigydęs ligoninėje dėl abipusio plaučių uždegimo, nustatyto koronaviruso ir minėtą naktį neapsikentęs budinčių medikų „garsaus juoko, balsu aptarinėjamo kolegų elgesio, aprangos, kito nederamo darbo vietoje nakties metu elgesio, kuris akivaizdžiai trukdė ligoniams miegoti“.

Jis taip pat sakė dėvėdamas medicininę kaukę priėjęs prie personalo ir paprašęs elgtis tyliau, tačiau gavęs „grubių žodžių“.

T. Pačėsas, be kita ko, sakė pasitikintis policija ir yra pasirengęs jai teikti paaiškinimus, jeigu jų reikės.

Jis Alytaus miesto savivaldybės taryboje yra frakcijos „Už Alytų“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
ko tikėtis iš Kauno berniuko? Chams ir chuliganas, kai trneriu buvo, nuo jo žodžių ne tik žaidėjams, bet ir žiūrovams ausys linko, vien kacapiški keiksmažodžiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių