Darželyje nukritęs ant betoninių laiptų vaikas išsimušė dantis: įvykį imasi narplioti teisėsauga

  • Teksto dydis:

Neseniai garsiai nuvilnijo istorija apie incidentą viename Alytaus darželyje. Šeima keturmetį iš jo atsiėmė prakirsta lūpa, dviem išmuštais bei keliais traumuotais dantimis. Šiandien pranešta, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad panaikino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ikiteisminio tyrimo pareigūno nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Turimais duomenimis, gegužės 27 dieną Alytaus apskrities vyriausiame policijos komisariate gautas pranešimas, jog vaikų darželyje mažametis berniukas neaiškiomis aplinkybėmis patyrė sužalojimus.

Pirminiais duomenimis, sužalojimai buvo patirti mažamečiui krentant ant betoninių laiptų.

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl įvykio atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius, kad padaryta nusikalstama veika turinti nusikalstamos veikos požymių.

Kauno apygardos prokuratūra, įvertinusi surinktus įvykio aplinkybes tikslinančius  duomenis, panaikino sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Nustatyta, kad priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą yra neteisėtas, nes nebuvo surinkta pakankamai duomenų“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl nusikalstamos veikos, numatytos  Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalyje, įvykdymo – fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui asmeniui.

Pilna burna kraujo

Kaip skelbė LNK, alytiškių šeima keturmetį iš darželio atsiėmė prakirsta lūpa ir dviem išmuštais bei keliais traumuotais dantimis.

LNK reportažas: 

Kaip jau rašėme, apie patirtą traumą mamai auklėtoja pranešė praėjus valandai.

„Aš paklausiau, ar vaikas labai prasikirto. Auklėtoja sakė, kad nelabai, kad tik lūpytė, nieko tokio“, – pasakojo moteris.

Auklėtoja esą sakiusi, kad vaikas gali likti pietų miego ir atsiuntė jo nuotrauką.

„Pamačiau, kad vaiko būklė tikrai yra kritinė, visa burna pilna kraujų“, – tęsė Gintarė.

Išsigandusi mama taip atrodančio vaiko darželyje nenorėjo palikti nė minutei.

„Atvykusi į darželį pamačiau, kad vaikas visas drebėjo, buvo šoko būsenoje. Kuo greičiau jį išsivedžiau iš grupės ir lauke pamačiau, kad jam ne tik lūpa prakirsta, bet jis – ir be viršutinių dantų. Paskambinau auklėtojai ir paklausiau, ar ji matė, kad vaikas yra be dantų, ji pasakė, kad nematė“, – kalbėjo keturmečio motina.

Pamačiau, kad vaiko būklė tikrai yra kritinė, visa burna pilna kraujų.

Mama įsitikinusi, kad auklėtoja apie traumą nebuvo pranešusi darželio vadovybei.

„Pasakė, kad vaiką nuvedė į grupę, veidelį apiprausė ūkiniu muilu ir viskas“, – kalbėjo Gintarė.

Tėvai iškvietė greitąją, vėliau sūnų vežė į privačią odontologijos kliniką, o ši patarė važiuoti tiesiai į Kauno Klinikas. Jie pateikė išvadas.

„Išmuštas 52 dantis, 51 – šiek tiek paslankus, 61 – išmuštas, 62 – sulindęs į dantenas“, – skaitė Gintarė.

Šokiravo vaizdo įrašas

Tėtis darželio administracijos paprašė parodyti kameros, filmuojančios kiemą, kuriame įvykio incidentas, įrašą. Ir pamatė tai, ko nesitikėjo pamatyti.

„Vyras pastebėjo, kad auklėtoja mostelėjo vaikui per ranką“, – kalbėjo motina.

Keturmetis, anot mamos, susigūžė, susikišo rankas į kišenes ir besitraukdamas nuo auklėtojos griuvo bei trenkėsi į betoninius laiptus.

Vyras pastebėjo, kad auklėtoja mostelėjo vaikui per ranką.

„Galimai vaikas bėgo nuo auklėtojos, gal kad auklėtoja daugiau netrenktų per ranką ar nepastumtų. Kodėl ji trenkė vaikui žinodama, kad jis jautresnis, uždaresnis?“ – tęsė Gintarė.

Smurtu kaltinama auklėtoja nuo darbo nenušalinta, tačiau, anot darželio administracijos, išėjo iš anksto suplanuotų atostogų. Pavaduotoja tikina, kad auklėtoja prieš vaiką nesmurtavo.

„Aš noriu atsakingai, tikrai labai atsakingai, pasakyti, kad mūsų įstaigoje niekada nebuvo jokio smurto atvejo prieš vaikus. Mūsų visi mokytojai yra kompetentingi, myli vaikus ir atiduoda tikrai visas jėgas vaikų ugdymui. Ir man labai, žinokit, skaudu, kai faktai yra neteisingai interpretuojami“, – pasakojo Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ direktoriaus pavaduotoja Daiva Markovienė.

Anot mamos, sūnus dabar turi valgyti trintą maistą, bet ir esą jo bijo.

„Prie maisto atėjęs vaikas tiesiog pasiima šaukštą ir verkia. Jis bijo net šaukštą dėti į burną, nes bijo su šaukštu paliesti savo žaizdą. Prie stalo verkiame visi“, – pasakojo Gintarė.

Moteris teigia, jog kol dirbs auklėtoja, į šį darželį savo vaikų neleis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
"įvykį imasi narplioti teisėsauga" ......................Tai ką, betoniniai laiptai parašė skundą?

Na

Na portretas
Tai gerai, kad išsimušė - nereikės jų traukti ir keliskart traumuoti vaiką.

Anonimas

Anonimas portretas
jei vaikas būtų išsimušęs dantis namie, ikiteisminis tyrimas nebūtų keliamas. Kai mama neišsaugo vieno vaiko, tai nelaimingas atsitikimas, o darželyje , kur vaikų 20, tai jau nusikaltimas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių