Avarines situacijas sukėlusi Ventos gyventoja bandė papirkti egzaminuotoją

  • Teksto dydis:

Vairavimo egzaminą laikiusi Akmenės rajono, Ventos miestelio gyventoja bandė papirkti „Regitros“ egzaminuotoją.

46 metų moteris egzaminą vairuotojo pažymėjimui gauti apsisprendė laikyti gegužę „Regitros“ Mažeikių skyriuje.

Egzamino pradžioje akmeniškė, kaip įprasta, atsakė į egzaminuotojo pateiktus klausimus, o po to buvo pereita prie praktinės dalies.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, išvažiavus į miestą ir artėjant prie sankryžos, moters buvo paprašyta sukti į dešinę. Tačiau ji kažkodėl pasuko į kairę ir atsidūrė priešpriešinio eismo juostoje. Avaringos situacijos sukėlimas, „Regitros“ vertinimo kriterijais, yra laikoma kritinė klaida. Jos moteris egzaminuotojo ėmė prašyti nežymėti.

Važiuodama toliau, akmeniškė padarė dar tris kritines klaidas.

Po egzamino sugrįžus į „Regitros“ teritorijoje esančią aikštelę buvo konstatuota, kad ji egzamino neišlaikė, nes iš viso padarė net keturias kritines klaidas.

Tada kandidatė į vairuotojus nutarė egzaminą nusipirkti – ištraukusi 50 eurų banknotą, ji padėjo šalia egzaminuotojo ir ignoravo jo raginimą pinigus pasiimti, o ateiti dar kartą, patobulinus vairavimo įgūdžius.

Išlipusį iš automobilio vyrą, moteris nusekė, įkalbinėdama jį susitarti ir tą patį banknotą įbruko į kelnių kišenę, vis reikalaudama pakeisti egzamino rezultatą.

„Regitros“ darbuotojui neliko nieko kito, kaip apie pasikėsinimą papirkti pranešti korupcijos prevencijos pareigūnui. Akmeniškė iš vestibiulio patalpų nesitraukė.

Pasak policijos, ji, matyt, vis dar vylėsi, kad kyšis pakeis egzamino rezultatą, tačiau sulaukė ne jo pakeitimo, o policijos darbuotojų. Dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tam, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių