Atskleidė, kokias sumas I. Trinkūnaitė ir M. Navickas sumokėjo už laisvę

  • Teksto dydis:

Teisėsaugai atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių turtinių ir korupcinių nusikaltimų, susijusių su finansinių technologijų įmone „Foxpay“, praėjusį trečiadienį sulaikyta jos akcininkė Ieva Trinkūnaitė buvo paleista už 50 tūkst. eurų užstatą, o buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas – už 100 tūkst. eurų, BNS patvirtino Generalinė prokuratūra.

Pasak jos, abu jie pasirašė pasižadėjimą neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

„Patvirtiname, kad ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro nutarimu M. Navickui buvo paskirtos kelios kardomosios priemonės: 100 tūkst. eurų dydžio piniginis užstatas bei rašytinis įpareigojimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis. Analogiškos kardomosios priemonės (su mažesne užstato suma – 50 tūkst. eurų) yra skirtos  ir I. Trinkūnaitei“, – BNS pranešė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Kalėjime dėl kitų nusikaltimų anksčiau sėdėjusiam I. Trinkūnaitės sugyventiniui Vilhelmui Germanui ketvirtadienį skirtas dviejų mėnesių suėmimas. Dar keliems įtariamiesiems po sulaikymo skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pasak teisėsaugos, tyrime įtarimai iš viso pareikšti septyniems asmenims, tačiau jų skaičius gali augti. Juridiniams asmenims ir valstybės tarnautojams įtarimai nėra pareikšti.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pranešė, kad didelės apimties tyrimo duomenimis, galėjo būti legalizuota per 17 mln. eurų, mokėti 100 tūkst. eurų siekiantys kyšiai.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Artūras Urbelis penktadienį pranešė, kad turtiniai nusikaltimai apima turto pasisavinimą, vagystes, sukčiavimą stambiu mastu, o korupciniai – papirkimą, kyšininkavimą, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą – tai yra pinigų plovimą.

 

 

Prokuroro teigimu, taip pat atliekamas tyrimas dėl nusikalstamo susivienijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis portretas
Svogeriu krastas.....

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis portretas
Kiek raike i diena uzdirbti...ar uz valanada uzdirbti 50000 eur???Kas susimokejio isvoktu pinigu nejuokina....

na

na portretas
kur dideli pinigai ir atsakomybės nereikia, tik mums kaip ponai Lansbergiai sako runkeliai, šūnauja už viską reikia atsakyti..o čia milijonai siūbuoja..tai į kairę tai į dešinę..kas jiems tas 50 tūks ar 100 tūks prieš tai kiek namai, butai laikrodžiai kainuoja. O be to turi gerą užnugarį ponus Lansbergius...neveltui mokyklos viena po kitos į saulės šviesą išlenda. Be komentarų ponai yra ponai vergai ..balsuokim už turruolius..kad dar daugiau milijonų prisikrautų. Jie nekalti ...tiesiog aplinka tokia
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių