Savavališkai stirniuką iš gamtos paėmęs vyras pridarė žalos: mama jauniklio gali nepriimti

  • Teksto dydis:

Trečiadienį aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad Biržų rajono gyventojas savavališkai paėmė miške rastą stirnos jauniklį. Asmeniui už tokį elgesį gresia administracinė atsakomybė.

Aplinkosaugininkai skubiai nuvyko į asmens, paėmusio stirniuką, namus. Kadangi nebuvo praėję daug laiko nuo jauniklio paėmimo iš jo natūralios aplinkos, inspektoriai nusprendė kuo skubiau gyvūną grąžinti į tą pačią vietą, iš kur jis buvo paimtas.

Pasak stirniuką paėmusio asmens, jam pagailo miške, sausumos salelėje, palikto jauniklio. Tačiau jis nesidomėjo, ar gyvūnui tikrai reikalinga pagalba, ir ar jis tikrai liko vienišas.

Nuvykę į vietą, kurioje gyventojas rado jauniklį, tiek pareigūnai, tiek pažeidėjas įsitikino, kad stirniukas tikrai nebuvo vienas, nes miške jo ieškojo mama.

„Labai gaila, kad žmonės vis dar nesupranta, kad paimdami gyvūnus iš jų aplinkos, padaro daug žalos. Stirnų uoslė labai stipri – užuodusios žmogaus kvapą jos gali nebepriimti savo jauniklių. Tikimės, kad žmogaus „prisilietimas“ šiuo atveju nebus pakenkęs stirniukui ir motina juo pasirūpins“, – sakė Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkė Mantė Ramanauskienė.

Kaip teigia aplinkosaugininkė, gyvūnų vieta yra gamtoje ir jie puikiai moka savimi pasirūpinti.

„Dažniausiai patelės, stengdamosi apsaugoti mažylius, pasitraukia nuo jų jausdamos grėsmę. Kaip ir šiuo atveju – stirna tiesiog trumpam atsitraukė nuo jauniklio. Pabrėžiame, kad laukinių gyvūnų paėmimas ne tik užtraukia administracinę nuobaudą, bet ir gali sugriauti visas galimybes gyvūnui būti gamtos dalimi. Šiuo metu jauniklių perėjimo ir vedimosi metas, tad geriausia palikti kuo daugiau erdvės ir nedrumsti jų ramybės“, – pridūrė M. Ramanauskienė.

Asmeniui, neteisėtai iš gamtos paėmusiam laukinį gyvūną, gresia administracinė teisena ir iki 150 eurų bauda.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti telefonu 112 arba Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O.

O. portretas
Iš kur atsiranda tokiu debilu? Ka jisai planavo su juo daryti? Auginti kaip šuni?

Buldozeris

Buldozeris portretas
Is kur tokie "giriniai" dar gyvena tarp zmoniu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių