Aiškėja: 15-metę Šiauliuose, įtariama, nužudę jaunuoliai sužvėrėjo nuo narkotikų

Pernai vasarą 15-metę paauglę Šiauliuose, kaip įtariama, nužudę trys jaunuoliai nusikaltimo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, paaiškėjo per ikiteisminį tyrimą.

Nuo narkotinių medžiagų buvo apsvaigęs ir ketvirtasis kaltinamasis, kuriam vėliau kaltinimai dėl nužudymo panaikinti. Jis bus teisiamas tik dėl nusikaltimo slėpimo.

„Visi kaltinamieji buvo apsvaigę, tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, tai pripažinta kaip sunkinanti aplinkybė“, – BNS trečiadienį sakė Šiaulių prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Šiaulių apygardos prokuratūra antradienį pranešė nagrinėti teismui perdavusi itin žiauraus 15-metės paauglės nužudymo pernai liepą bylą. Trys jaunuoliai bus teisiami dėl tyčinio nužudymo, dar vienas asmuo, anksčiau neteistas 21 metų jaunuolis bus teisiamas, kad slėpė šį labai sunkų nusikaltimą.

Prokuratūros teigimu, joje figūruojantys keturi kaltinamieji nelinkę atskleisti nusikaltimo motyvų.

Remiantis bylos duomenimis, 18-metis O. Ž., 23-ejų E. B. ir nepilnametė mergina, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, įtariama, pasikvietė pažįstamą paauglę atvykti į E. Ž. ir O. Ž. gyvenamą butą, atėmė iš jos mobilųjį telefoną ir mirtinai sužalojo.

Tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, tai pripažinta kaip sunkinanti aplinkybė.

Pasak prokurorės Jūratė Tamašauskienės, paauglės nužudymas itin žiauriu pripažintas dėl jai suduotų „ne vienos dešimties“ smūgių skaičiaus ir padarytų sužalojimų.

Teisėsauga mano, kad jaunuoliai mirusiosios kūną bandė paslėpti išnešdami jį prie konteinerių. Nepilnametė apie neva jos surastą mirusiosios kūną pati pranešė policijos pareigūnams. Prokuratūra mano, kad įtariamieji patys iškvietė policijos pareigūnus mėgindami nuslėpti nusikalstamą veiką.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Vieni kaltinamieji kaltę pripažįsta, kiti nepripažįsta, kiti – iš dalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slabada

Slabada portretas
Pas mus irgi antro auksto kaimynas-nuomininkas-pacanas dar nors jau triju vaiku tevas(skirtingos motinos) vis agresyviau sklaidosi-zinoma pries moteris.Namas sneka kad narkotikus galimai vartoja.Man patys baisiausi tokie neadekvatai.Reikes pareigunus informuoti.

narkotiku dekriminalui

narkotiku dekriminalui portretas
galas

na pirmiausiai manau tai reiketu teist Laisves partijos

na pirmiausiai manau tai reiketu teist Laisves partijos portretas
Morganas su armonaitem , cmilem ,raskeviciis ir visu likusiu tos gaujos fekaliniu narkomanu -iskrypeliu ,turiny..kurie visais budais prastumineja Seime narkotiku legalizavima ,bausmiu uz ju platinima mazinima,ir narkomanu nepakaltinamuma .Keist BK ir visa teisesmaukiniu mafija, kurie nei kiek nesiskiria nuo tu Seimo , vyriausybes ar siu kriminaliniu nusikalteliu narkomanu, veikos.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių