Žingsnis nuo tragedijos: atbulomis važiuodama motina kliudė vos pusantrų metų mažylį

  • Teksto dydis:

Antradienio ryte nutikusi nelaimė tik per plauką nesibaigė tragiškomis pasekmėmis. Automobiliu atbulomis važiuodama jauna moteris kliudė savo mažametį sūnų. Šiuo metu jis stebimas medikų.

Kaip teigia pareigūnai, nelaimė įvyko liepos 7 dienos rytą Kretingos rajone, Parąžės kaime. Iš namo kiemo automobiliu „Ford Galaxy“ atbulomis išvažiuodama 29 metų moteris kliudė pusantrų metų neturintį sūnų. Mažylis, pirminiais duomenimis, buvo po transporto priemone. Vaikas paguldytas į ligoninę stebėti.

Liepos 7 dieną, antradienį, šalies keliuose įvyko, pirminiais duomenimis, 13 eismo įvykių, sužeista 14 žmonių, tarp jų – keturi nepilnamečiai.

Daugiausia nukentėjo vairuotojų, transporto priemonių susidūrimų atvejų – 61,5 proc. Dviračių vairuotojai dalyvavo trijuose įvykiuose.

Į įvykius pateko motociklo ir mopedo vairuotojai, nukentėjo  du viešojo transporto keleiviai.

Miestų ir miestelių gatvėse – 84,6 proc. visų eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės (Kaune – keturi, Vilniuje – trys, Šiauliuose, Alytuje, Pakruojyje, Lentvaryje). Policijos pareigūnai per parą užregistravo 67 eismo įvykius.

Po devintos ryto, Pakruojyje, Vytauto Didžiojo gatvėje, pėsčiųjų perėjoje, 71 metų moterį, sukdamas į kairę, partrenkė automobilis „Jeep Grand Cherokee“, vairuojamas 57-erių vyro. Nukentėjusioji greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežta į ligoninę.

Ryte, prieš dešimtą, Vilniuje, Žirmūnuose, Kalvarijų ir Ozo gatvių sankryžoje, pirminiais duomenimis, dėl avarinės situacijos staigiai stabdyti turėjo maršrutinio autobuso „Solaris“ 51 metų vairuotojas. Nukentėjo salone vaiko vežimėlyje vežta pusantrų metukų mergaitė. Ji nuvežta į ligoninę.

Prieš vidurdienį, Kaune, Eigulių mikrorajone, Jonavos gatvėje, maršrutinio mikroautobuso „Mercedes-Benz“ 51 metų vairuotojas, pradėjęs važiuoti, staigiau stabtelėjo praleisti kitų važiuojančių transporto priemonių, tuo metu salone pargriuvo garbaus amžiaus keleivė. Nukentėjusi 87 metų moteris  buvo nuvežta į ligoninę.

Po vienuoliktos ryto, Vilniuje, Viršuliškėse, Laisvės prospekte, 78 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Astra“ atsitrenkė į priekyje važiavusį ir sustojusį „Volvo 960“, kurį vairavo 72-ejų vyras, o šis – į automobilį „Volvo V70“, vairuojamą 57 metų moters. Nukentėjo pirmojo automobilio 81 metų keleivė.

Popietę, Kaune, Draugystės gatvėje, krovininis automobilis „DAF“ tiesiame ruože įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, susidūrė su važiavusiu automobiliu „Ford Mondeo“, vairuojamu 75-erių vyro, po to, nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir tvorą. Nukentėjo 53 metų vairuotojas (jam, pirminiais duomenimis, pablogėjo sveikata, dėl to vyras ir nesuvaldė vilkiko).

Po ketvirtos po pietų, Kaune, Marijampolės plento ir Balčkalnio gatvės sankryžoje, automobilis „Opel Vectra“, vairuojamas 27 metų moters, lenkė važiavusį mopedą „Yamaha EW 50“ ir su juo susidūrė. Per eismo įvykį nukentėjo mopedo 17 metų vairuotojas (teisę vairuoti turi), jis nuvežtas į ligoninę.

Po šeštos vakaro, Alytuje, Jaunimo gatvėje, prie daugiabučių namų, nuokalnėje, susidūrė 57 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ ir dviračiu važiavusi mažametė. Nukentėjo 9 metų mergaitė.

Vakare (apie pusę septynių), Trakų rajone, Lentvaryje, Klevų alėjoje, susidūrė dviračiais važiavę neblaivus 66 metų vyras (1,12 promilės neblaivumas) ir 22-ejų mergina, ji nukentėjo ir po įvykio nuvežta į ligoninę.

Prieš aštuntą vakaro, Šiauliuose, Tilžės gatvėje, 22 metų vaikinas, vairuodamas automobilį „Volvo S70“, pirminiais duomenimis, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo, atsitrenkė į 39 metų vyro vairuojamą automobilį „VW Passat“. Šis nuo smūgio įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su motociklu „Suzuki“. Sužeistas ir į ligoninę paguldytas motociklą vairavęs 37 metų vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Kaip reikalinga atbulinio vaizdo kamera,arba signalas,kiek suluošinama ir žūsta žmonių.Siūlyčiau įvesti privalomai,kad ir seniems auto,nes ta įranga labai nebrangi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių