Vidaus reikalų ministras: reikia griežtesnės atrankos į policiją

Policininkui, kaip įtariama, partrenkus vaiką ir pasišalinus iš įvykio vietos, vidaus reikalų ministras Artūras Melianas teigia, kad reikia griežtinti pareigūnų atranką.

„Reikia didinti ir policijos žmonių motyvaciją, ir socialines garantijas, ir atlyginimus, kad atranka būtų griežtesnė ir žmonės patektų ten tik patys geriausi“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Jis taip pat informavo, kad sekmadienį Šakių rajone partrenktas nepilnametis yra komos būsenos.

„Iš tikrųjų labai liūdnas vakar vakare buvo įvykis, kai policijos pareigūnas galimai partrenkė vaiką. Vaikas, deja, ligoninėje, komos būsenoje“, – apgailestavo A.Melianas.

1997 metais gimęs dviratininkas per avariją Šakių rajone buvo sunkiai sužeistas sekmadienį apie 19.20 val., jis išvežtas į Kauno klinikas. Avariją, kurioje sužalotas vaikas, kaip įtariama, sukėlė Šakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadas V.D., gimęs 1957 metais. Jis taip pat įtariamas pasišalinęs iš įvykio vietos. Pirmadienį jis sulaikytas dviem paroms.

Nustatyta, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis priklauso jo dukrai.

„Be jokios abejonės pačių griežčiausių priemonių imsimės, ir kitaip būti negali, policininko atžvilgiu, jeigu pasitvirtins visi tie įtarimai“, – pirmadienį teigė vidaus reikalų ministras.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos pranešimo, jei pasitvirtins, kad eismo įvykio kaltininkas - pareigūnas, jis bus ne tik atleistas iš tarnybos be jokių socialinių garantijų, bet ir neišvengs baudžiamosios atsakomybės.

„Mano pozicija šiuo klausimu griežta: įvykis turi būti kuo greičiau ištirtas, o jo kaltininkas turi būti nubaustas pačia griežčiausia bausme“, - pranešime cituojamas A.Melianas.

Jis sakė, kad dar neaišku, ar pareigūnas jaunuolį galėjo partrenkti neblaivus.

„Kai bus atliktas tyrimas, tai visos tos galbūt sunkinančios aplinkybės bus įvertintos. Tokiems žmonėms policijoje tikrai ne vieta ir tenka labai apgailestauti, kad pasitaiko. Yra daug pareigūnų – apie 10 tūkst. policijos sistemoje dirba, tačiau kartais tokie nelaimingi dalykai atsitinka“, – dėstė ministras.

„Blogiausias dalykas – kad galimai tas pareigūnas, nors ir nedarbo metu, pasišalino iš įvykio vietos“, – pažymėjo jis.

Prieš keletą metų neblaiviam policininkui Sauliui Paulikui avarijoje Skuodo rajone pražudžius tris vaikus, iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.

Pastarąjį poste pakeitęs Vizgirdas Telyčėnas iš posto irgi atsistatydino po tragiškos avarijos – jis pernai vasarį iš pareigų pasitraukė po neblaivaus Trakų policininko Sigito Šostako sukeltos avarijos, per kurią žuvo trys Kauno medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lauk is seimo

lauk is seimo portretas
Melianai eik atostogu,nes niekur tu netinki

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Ale kad ir taip tuoj policijoje nebeliks kam dirbt, tai jei atranka sugriezties, tada jau teliks uzrakint komisariatus, ir palikt tik labai svarbius ir pasiputusius virsininkus.

gulfas

gulfas portretas
Kokia atranka reikalinga pačiam melianui?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių