Teismas vėl atidėjo E. Dragūno bylą dėl pasipriešinimo policijai: advokatas išvyko pas gydytoją

Vilniaus miesto apylinkės teismas antrą kartą iš eilės atidėjo žinomo atlikėjo Egidijaus Dragūno baudžiamąją bylą dėl policininkų sužalojimo ir pasipriešinimo jiems.

„Sunku mums darosi susirinkti šioje byloje“, – per posėdį trečiadienį sakė teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis.

Teisėjas paskelbė, kad pirmadienį gavo naujo kaltinamojo advokato prašymą atidėti bylą, nes tuo pat metu gynėjas turi lankytis pas gydytoją, vizitas būtinas ir seniau suplanuotas. Advokatas Juzefas Stankevičius pateikė medicininius dokumentus.

Teisėjas advokato neatvykimą vertina kaip pateisinamą, tačiau atkreipė dėmesį, kad sutartis su nauju advokatu buvo sudaryta likus kelioms dienoms iki numatyto posėdžio.  

„Kaip visada – paskutiniu momentu. Buvo kalbama, kad eis po posėdžio (vykusio lapkričio 17 dieną – BNS) pasirašyti su advokatu Adomu Liutvinsku, sulaukėm iš J. Stankevičiaus žinios, kad penktadienį pasirašė (sutartį – BNS), pirmadienį atsiuntė prašymą, kad dalyvauti neturi galimybės, būtinai turi būti pas gydytoją. Tokią turim padėtį“, – sakė teisėjas J. Jaglinskis.

Prokuroras Dainius Kunigėlis sakė, kad negalima pradėti nagrinėti bylos.

„Tenka apgailestauti, kad negali niekaip pradėti bylos, aišku, advokato pateikta svari priežastis, jis dar turi ir susipažinti su byla“, – kalbėjo prokuroras.

Situacija papiktino nukentėjusių policininkų advokatę Mariną Gušauskienę, ji paprašė teismo E. Dragūnui piniginę baudą už nepagarbą teismui ir proceso dalyviams. Kaltinamasis į posėdį neatvyko, neinformavo, dėl kokios priežasties. Teismas kol kas baudos neskyrė, mano, kad tai kol kas netikslinga.

„Akivaizdus piktnaudžiavimas, akivaizdus proceso vilkinimas. Aš suprantu, negalėjo dalyvauti advokatas, bet jis privalėjo atvykti į posėdį. Visi pokyčiai daromi likus dienai (iki posėdžio – BNS), kiti proceso dalyviai neinformuojami, nukentėjusiųjų, kitų proceso dalyvių laikas ir darbai“, – žurnalistams sakė M. Gušauskienė. Į posėdį buvo atvykę abu nukentėję policininkai.

Kitą posėdį E. Dragūno byloje teismas rengia kitų metų sausio 26 dieną.

„Aš nežinau, įvyks jis ar neįvyks, turbūt pagal Palmiros horoskopą turėsim žiūrėti“, – sakė pareigūnų advokatė.

Prieš tai rengtame posėdyje lapkritį E. Dragūnas sakė, kad kitąmet ilgą laiką – nuo sausio iki balandžio pabaigos – nebus Lietuvoje.

Teisėjas E. Jaglinskis ragino kaltinamąjį dalyvauti posėdžiuose, nes jos nagrinėjamos tik dalyvaujant kaltinamajam, taip pat priminė, kad atlikėjui yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Incidentas dėl kurio pradėta baudžiamoji byla, įvyko pernai rugpjūtį Vilniuje, kai automobiliu „Bentley“ važiavusį ir, įtariama, telefonu kalbėjusį atlikėją sustabdė policija. Tarp atlikėjo ir pareigūnų įvyko konfliktas, buvęs SEL lyderis buvo uždarytas į areštinę.

E. Dragūną sulaikę pareigūnai (P. Peleckio / „BNS Foto“ nuotr.)

E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo.

Sužaloti policininkai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų, sužaloti pareigūnai ilgą laiką negalėjo dirbti.

Šioje byloje kaip civiliniai ieškovai dalyvauja ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybinė ligonių kasa ir „Sodra“.

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS yra sakęs, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas labai ilgai sirgo. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mano nuomone VAITKEVIČIUS yra recidyvistas ir senai JĮ reikėjo mesti iš tarnybos, nes teršia padorių tarnautojų vardą. Tenka matyti daug neigiamų komentarų apie JĮ. Manau ši [byla] dar kartą parodys ant kiek supuvę tarnautojai ir sistema.

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis  portretas
Raike paziuret kaip Policija moka isiraikalauti oficelai sumas.Va cia tai darba.Nu je vis fiziskai pasiruose?.Regis gerai knygu virselius ir savo tekstus gerai ismoke,ka mokino pagal savo profesija.

to gaila

to gaila portretas
tau reikia sakaityti apie eltona , koncita, mercuri, ir kitus pe de ra stus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių