Per gaisrą sudegusių šiauliečių kaimynai: jie kasdien „pabaliavodavo“

  • Teksto dydis:

Nuo karščio išsilydę ir nuo dūmų aprūkę daiktai, kiaurai vandeniu sulietos sienos ir grindys – tik tiek liko iš buto, kuriame kilo gaisras vėlyvą trečiadienio vakarą. Greta gyvenančią ir jau įmigusią Dalią pažadino kaimynė. Moteris sušuko, kad dega jų namas, pasakojama LNK reportaže.

„Kaimynė pradėjo belsti į langą, priėjau prie lango, o ji ėmė šaukti, kad – gaisras. Mes greitai apsirengėme ir išbėgome į kiemą“, – sakė moteris.

Tik išėjusi pro duris šio daugiabučio gyventoja išvydo liepsnas. Pro langą ir laiptinę ugnis jau veržėsi ir į palėpę, nors gaisras kilo pirmame aukšte.

„Ugniagesiai atvažiavo, greitoji pagalba atlėkė. Mums visiems liepė atlaisvinti kiemą ir eiti toliau į tilto pusę“, – pasakojo gaisro liudininkė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Bute buvo daug degių medžiagų, tad liepsna išplito staiga. Išdegė sienos, lubos ir visi viduje esantys  daiktai. Ugnis apgadino ir bendro naudojimo patalpas.

„Nukentėjo ir laiptinė, arba dar vadinamas koridorius, kuriame yra keturi butai. Daugiausiai – koridoriaus lubos, kitų namo gyventojų butų durys“, – komentavo Šiaulių ugniagesių atstovas Gintaras Zonis.

Ugniagesiai iš buto išnešė tris žmonių kūnus: negyvą vyrą, jo sugyventinę bei be sąmonės, sunkiai sužalotą laikinai tame pačiame bute gyvenantį vyrą.

„Jis yra apsinuodijęs smalkėmis. Buvo nelabai sąmoningas, tad sulaukus greitosios pagalbos ekipažo, skubiai išvežtas į ligoninę“, – konstatavo G. Zonis.

Medikų pagalbos prireikė ir vienam ugniagesiui.

Ugniagesys vieną kūną ištempė, paskui antrą, o paskui betempiant nukrito kaukė ir pats apsinuodijo. Žiūriu, pats gelbėtojas jau arti mirties.

 

„Ugniagesys vieną kūną ištempė, paskui antrą, o paskui betempiant nukrito kaukė ir pats apsinuodijo. Žiūriu, pats gelbėtojas jau arti mirties“, – sakė degusio namo gyventoja.

Kodėl ugniagesys susižalojo ir kaip nukrito apsauginė kaukė, paaiškės po tyrimo. Jo būklė sunki, bet stabili.

„Pirminiais duomenimis, jis apsinuodijo dūmais. Išvežtas į Šiaulių ligoninę. Vakar su juo buvo susisiekta – jis juda, vaikšto, tačiau papildomai atliekami dar kiti tyrimai“, – teigė Šiaulių ugniagesių atstovas.

Tiriamos dvi gaisro kilimo priežastys.

„Galimai viena iš gaisro priežasčių – elektrinis šildymo įrenginys, nes šis butas, kuriame gyveno žuvusieji, neturėjo kieto kuro krosnies. Na, o viena iš pagrindinių, tai – neatsargus rūkymas“, – sakė G. Zonis. 

Anot  šio namo gyventojų, bute gyvenę asmenys nebuvo pavyzdingi. Rūkalai ir alkoholis čia liejosi laisvai.

„Jie kiekvieną dienelę pabaliavodavo“, – porino kaimynė. 

Šiame daugiabutyje tai – jau antras gaisras. Kiek anksčiau nuo kamino buvo įsiliepsnojęs kitas butas pirmame aukšte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>> Koks...

>>> Koks... portretas
Čia pletkerkų duona, visažinės baidyklės , kurių " nevirškinu " visą gyvenimą ...

Koks

Koks portretas
kieno svarbalas,ka kas daro namie?

elektrikas perekupas aferistas

elektrikas perekupas aferistas  portretas
sakot elektrine krosnele...aaa... tai vadinasi pasiturinciai gyveno ka uz elektra susimoka i da ant snapso lieka...vadinaa tik verkia ka pinigu duonai ner... reiks ignyciuj skambit ka abonementini mokesti pagerint... va kaina pakelsim uz kilovata iki 4Eur ir iskart nudegusiu nuo elektros sumazes zenkliai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių