Pranešė apie pėsčiųjų perėjoje partrenktos mergaitės sveikatą: meldėsi visa Lietuva

  • Teksto dydis:

Netrukus po to, kai Alytuje birželio 22 d. buvo partrenkta per perėją ėjusi devynerių metų mergaitė, pagalbos prašymu feisbuke pasidalijo jos mokytoja Viktorija. Neseniai moteris feisbuke paliko įrašą, kuriame informavo apie savo mokinukės Ugnės sveikatą. 

„Laba diena. Visi labai laukia žinių apie Ugnytę. Nenorėjau pateikti informacijos, kol nebuvau tikra dėl jos. Viskas vyko labai palaipsniui – tai ranką mamytei suspaudė, tai nusižiovavo, tai paspurdėjo, tai vieną akytę atmerkė, tai kitą, tai pradėjo akytėmis reaguoti į aplinką, tai vieną aparatą atjungė, tai kitą ir šiandien ji jau pabudus ir perkelta į bendrą skyrių! 

Šiuo metu Ugnytė jau kvėpuoja pati, dar yra pajungtas maitinimo zondas, yra mieguista.

Džiaugsmas iki dangaus!“ – geromis žiniomis dalinosi moteris. 

Mokytoja, palaikanti ryšį su devynmetės Ugnės šeima, socialiniuose tinkluose dėkoja visiems, kas prisidėjo prie mergaitės sveikimo.

„Visada sakiau „gėris gimdo gėrį“! Įsitikinau tuo, kai pamačiau, kiek gerų ir dosnių žmonių yra. Tegu jiems visiems su kaupu bumerangu grįžta visa tai, ko trūksta gyvenime, už tuos šiltus linkėjimus ir paramą!

Kitaip ir būti negalėjo, kai visa Lietuva, ir ne tik, meldėsi už mūsų mergytę.

Ir Ugnytės mamytė negali apsakyt, kokį dėkingumą jaučia visiems palaikiusiems ir prisidėjusiems prie paramos. Tai pat nuoširdi padėka Kauno klinikų reanimacijos skyriui ir Ugnytės didvyriui policininkui Erlandui Didžiuliui! 

Mamytė minėjo, jog daktarai sakė, kad retas, kuris taip sparčiai rodo teigiamus rezultatus. Sakau „kitaip ir būti negalėjo, kai visa Lietuva, ir ne tik, meldėsi už mūsų mergytę“, – įsitikinusi mokytoja Viktorija. 

Ne paslaptis, kad ši mokytoja per feisbuką kreipėsi į geros valios žmonės ir paprašė finansinės pagalbos. „Šeimai reikalinga finansinė parama Ugnytės gydymui…“ – birželio pabaigoje rašė šeimą gerai pažįstanti moteris. Žmonės gana greitai atsiliepė į mokytojos pagalbos šauksmą. Paskutiniame įraše mokytoja Viktorija informavo apie tai, kad pinigai jau pradėti naudoti.

„Jau pradėta naudoti jūsų parama (reikia pirkti tai sauskelnes, tai servetėles, tai palutes). Suaukota suma yra net 146 139 Eur!“ – rašė mokytoja. 

„Noriu išrėkti ilgiausią „ačiū“ visiems rūpestingiems ir geraširdžiams žmonėms. Visų jūsų palaikymas, tikėjimas, viltis, rūpestis daro stebuklą! Ši istorija palietė labai daug gerų žmonių, todėl jaučiu pareigą jums atsidėkodama, teikti mūsų ėjimo pirmyn istoriją“, – pažadu įrašą feisbuke baigė moteris. 

Visų jūsų palaikymas, tikėjimas, viltis, rūpestis daro stebuklą!

Primename, kad birželio 22 d. Alytuje, Statybininkų g., partrenkta per perėją ėjusi devynerių metų mergaitė.

Kaip kauno.diena.lt informavo Alytaus policijos atstovė, tą dieną  Alytuje, apie 13 val. Statybininkų gatvėje „VW Golf“ vairuotojas, gimęs 1958 m., nepastebėjo per nereguliuojamą perėją ėjusios  devynerių metų mergaitės ir ją partrenkė. Vairuotojas buvo blaivus. 

Kaip pranešė Alytaus apskrities policija, į įvykio vietą pirmasis atvyko Kelių policijos skyriaus specialistas Erlandas Didžiulis.

Jis ėmėsi skubių pirmosios pagalbos veiksmų, siekdamas išgelbėti mergaitės gyvybę.

Pareigūnas važiavo vykdyti jam pavestą tarnybinę užduotį. Pastebėjęs nelaimę, jis ėmėsi veiksmų, kol atvyks greitosios pagalbos medikai.

Medikai mergaitę išvežė į Alytaus ligoninę. Dėl politraumos, daugybinių sužalojimų, mergaitė paguldyta į reanimacijos skyrių.

„Pagal tai, kas matoma nuotraukose  iš eismo įvykio vietos, automobilio smūgis turėjo būti nemenkas – mergaitė nublokšta ne vieną ir ne du metrus nuo perėjos“, – sakė pareigūnė.

Pirminiais policijos duomenimis, mergaitė Kelių eismo taisyklių nepažeidė – ėjo per perėją. Pirma juosta važiavęs automobilio vairuotojas ją pastebėjo ir sustojo praleisti, o antrąja juosta važiavęs „VW Golf“ nesustojo ir vaiką partrenkė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Bet kokiu isgamu yra ,kaip anonimas, kepejas.Ar jus paaukojot nors centa, kad turit teise cia komentuot.

Anonimas

Anonimas portretas
Neidomu! Tegu gydasi uz valstybes pinigus. 140 000 pasisavino sukciai

o ar

o ar portretas
visi buduliai vairuotojai zino, kad pesciuju pereja yra skirta eiti pestiesieems, o ne glusiems vairuotojams lekti tiesiai ant einancio zmogaus, tie kurie labai skuba lekdami pesciuju perejose lin kiu atysitrenkti i stulpa, tada atsikvosesit buduliai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių