Per parą kilo 83 žolės gaisrai, sudegė 12 pastatų

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvoje kilo 83 žolės gaisrai, juose sudegė 12 pastatų ir išdegė 70 ha žolės, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šalčininkų rajone, Naujųjų Miežionių kaime, sudegė gyvenamasis namas, trys ūkiniai pastatai, išdegė 2 ha žolės bei 3 ha miško, 5 kubiniai metrai prie kelio sukrautos medienos ir 90 kubinių metrų paruoštos perdirbimui medienos.

Šį 13.30 val. kilusį gaisrą ugniagesiai gelbėtojai gesino aštuonias valandas.

Po valandos pranešta apie didelį gaisrą Vilniaus rajone Pikutiškių kaime. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė šeši ūkiniai pastatai, dvi malkinės ir garažas. Gaisro metu sudegė mūrinio ūkinio pastato stogas, išdegė vidus, sudegė penki mediniai ūkiniai pastatai ir dvi medinės malkinės, išdegė metalinis garažas, sudegė jame buvęs automobilis „Opel Corsa“.

Iš šalia esančio namo ugniagesiai, kilus pavojui sveikatai, išnešė moterį.

Ugniagesiams nuo liepsnų, kurias nuolat kurstė smarkus vėjas, pavyko apsaugoti du gyvenamuosius namus ir du ūkinius pastatus. Liepsnas jie malšino 6 valandas.

„Labiausiai tikėtina, kad šis gaisras kilo dėl deginamo laužo ar padegtos pernykštės žolės“, – teigiama pranešime.

Iš viso praėjusią parą Vilniaus apskrityje kilo 37 atvirų teritorijų gaisai, juose išdegė 35 ha žolės.

Dar 17 ha išdegė Utenos apskrityje, kur kilo devyni gaisrai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet šalyje iš viso kilo 824 gaisrai atvirose teritorijose. Gaisrų metu išdegė per 550 ha pievų, ražienų ir miškų.

Beveik pusė gaisrų, 378, kilo Vilniaus apskrityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Štai žolės deginimo gaisrai daugiausia kyla pastoviai tik Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose.Tikrai ten daugiausia gyvena lenkų rusų tautybės piliečiai ar tai ne piktybiški rajono gyventojų veiksmai nes jie tikriausiai negerbia Lietuvos respublikos ir valdžios priimtus nutarimus.O ką tuo klausimu gali komentuoti Tomaševskis ir Pašunienė juk jiems turėtų būti gėda dėl tokios piktavališkai veikiančių asmenų nusikalstamos veklos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių