Nuotykių parke susižalojusios paauglės vargai tęsiasi: mokytis teks namuose

Po to, kai birželio pabaigoje išvykoje su klase į Druskininkuose esantį nuotykių parką iš didelio aukščio nukrito ir susižalojo paauglė, praėjo daugiau kaip du mėnesiai. Kaune gydyta būsima aštuntokė, medikų teigimu, iš ligoninės jau išleista. Pareigūnai vis aiškinasi šios nelaimės aplinkybes.

Birželio 19 dieną nuotykių parke „UNO Park Druskininkai“ įvykusios nelaimės metu paauglei lūžo šlaunikaulis, nosies kaulas, buvo sužalotas kelias ir akies vokas. Septintokė iš Druskininkų ligoninės priėmimo skyriaus buvo pervežta į Kauno klinikas.

Keletą dienų mergaitė praleido reanimacijoje, nors, kaip teigta, ir nebuvo praradusi sąmonės. O vėliau perkelta į Vaikų ortopedijos ir traumotologijos skyrių. Liepos pradžioje portalo žurnalistų kauno.diena.lt kalbinta Šakių rajono Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė, pasakojo, jog šios mokymo įstaigos mokinei buvo atliktos dvi operacijos, laimei, komplikacijų išvengti pavyko.

Po reabilitacijos mokysis namuose

Savaitės pradžioje Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė patvirtino – pacientė iš ligoninės išleista. Tačiau, pasak Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorės, būsimos aštuntokės sveikimo procesas tebetęsiamas – paauglė gydoma reabilitacijos klinikoje.

„Mergaitę iš reabilitacijos ligoninės Kačerginėje artimieji prašė išleisti praėjusį ketvirtadienį, tačiau namo ji sugrįš rugsėjo 4 dieną. Nors, mano žiniomis, mokinė jaučiasi gerai, bendrauja socialiniuose tinkluose, bet vaikšto ramentų pagalba. Todėl esame nutarę, jog sugrįžusią ją kurį laiką gimnazijos mokytojai mokys namuose“, – pasakojo N. Šapolienė.

Esame nutarę, jog sugrįžusią ją kurį laiką gimnazijos mokytojai mokys namuose.

Pastebimi nežymūs randai

Paklausta, ar po lemtingo kritimo Druskininkų nuotykių parke paauglei pavyko išvengti pasekmių, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos vadovė užsiminė, jog klasės auklėtoja, visą paauglės gydymo laiką bendraujanti su ja ne tik realiai, bet ir telefonu ar virtualioje erdvėje, sakė, jog ant mokinės kelių vis dar matomi randai, tačiau jie esą nežymūs.

„Klasės auklėtoja man užsiminė, jog dar būdama Kauno klinikose, mergaitė pabandė atsistoti tam, kad patikrintų savo jėgas, nors medikai ir nebuvo to leidę. Nieko nenutiko. Tai sužinojęs ligoninės personalas leido jai atsistoti vis dažniau“, – atviravo N. Šapolienė.

Tęsiamas tyrimas

Mokymo įstaigos direktorė sakė nežinanti, ar mokinė jau davė parodymus ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams. Tačiau teigė, jog klasės auklėtoja kartą jau dalyvavo tyrėjos surengtoje apklausoje. Žurnalistams susisiekus su nuotykių parko „UNO Park Druskininkai“ vadovu Nerijumi Matoniu, šis taip pat užsiminė, jog vis dar yra kviečiamas į apklausas. „Vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl kol kas neturiu pasakyti kažko naujo“, – kalbėjo pašnekovas.

Nerijus Matonis/Stop kadras

Alytaus policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė portalui kauno.diena.lt patvirtino ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo tebevykdomas.

Primename, kad tądien, antroje birželio pusėje, paauglė su klase, lydima auklėtojos, vyko pramogauti į nuotykių parką „UNO Park Druskininkai“. Spėjama, kad įveikdama sunkesnio lygio rungčių trasą nei rekomendavo saugos apmokymus vykdę specialistai, mergaitė lemtingą akimirką atsitrenkė į medį, pavažiavo atgal ir iš išgąsčio paleido rankas. Tikėtina, kad nelaimės metu ji neprisisegė dviejų saugumą užtikrinančių karabinų, paslydo ir nukrito ant žemės iš kelių metrų aukščio.

Kaip liepą portalui kauno.diena.lt teigė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos vadovė N. Šapolienė, mokinė auklėtojai sakė neįvardijusi, kaip tiksliai įvyko nelaimė. Pasak „UNO Park Druskininkai“ vadovo N.Matonio, šio nuotykių parko gyvavimo istorijoje toks nelaimingas įvykis – pirmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Raso, kad neuzsisege, tai turetu patikrinti darbuotojai ar visi uzsisege taip kaip reikia, dabar atrodo, kad mergaite kalta, kad nukrito. Ar svarbu tik pinigus rinkti, o atsakomybes jokios

tai kad

tai kad portretas
net būdama ligoninėje nepaisė gydytojų nurodymų: "dar būdama Kauno klinikose, mergaitė pabandė atsistoti tam, kad patikrintų savo jėgas, nors medikai ir nebuvo to leidę. Nieko nenutiko." O jei kas būtų nutykę??? Sprendžiant iš to galima daryt išvadas, kad ir parke nepaisė instruktorių nurodymų. Gaila mergaitės, bet vyresniųjų nurodymų reik klausyt, ypač besąlygiškai vykdyti medikų nurodymus. Sveik mergaite ir klausyk vyresniųjų, saugok savo sveikatą ir gyvybę

Nuomone.

Nuomone. portretas
Nereikia mokytoja vestis vaikus i ekstremalias vietas,prie vandenu.Kaip seniai Kauno marese kazkoks laivelis nuskendo su moskleiviais.Bet mokytojai nepasimokina.Tegu vezasi tevai ir jie atsakys uz savo vaikus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių