Mirtinos dramos Tauragės rajone liudininkais tapę kaimynai: mes sakėme, kad kažkas atsitiks

Kalėjime turėjęs sėdėti, bet nuo įkalinimo slapstęsis Tauragės rajono gyventojas iš pradžių dalyvavo išgertuvėse, paskui ginkluotas medžiokliniu šautuvu grasino seksualiai išnaudotos nepilnametės motinai, o šiai iškvietus pagalbą, suvarpė policijos pareigūnų automobilį.

Tauragės rajono Karapolio kaimo gyventojų nebestebino, kad šiame name dažnai vykdavo išgertuvės ir plyšavo garsi muzika. Pirmadienį irgi buvo tokios išgertuvės, tik girtuoklių balsus nustelbė šūviai.

Pasak kaimynų, name tuomet buvo už sunkius nusikaltimus teistas, nuo policijos besislapstantis kaimynas Jonas ir namo šeimininkė su sugyventiniu.

Esą trijulės išgertuvės baigėsi, kai moteris iškvietė policiją. Ji pranešė, kad 37-erių kaimynas grasina ir šaudo. Tada kaimo gyventojai išvydo gausybę policijos, „Aro“ pareigūnų, ugniagesių mašinas ir greitąsias.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Žiūriu, policininkai sukritę už mašinos, ilgai čia buvo, šaudė, šaudė tas amžinąjį atilsį Jonas, pyškino, šešis kartus suskaičiavau. Paskui jau nežinau, kas ir kaip buvo“, – pasakojo pašnekovė.

Kai pareigūnai su šauliu pradėjo derybas, namo šeimininkė su sugyventiniu spėjo pasprukti pro langą.

O 37-erių kaimynas užsibarikadavo name ir pro langą pradėjo šaudyti į pareigūnų pusę. Mažiausiai devynis kartus pataikė į policijos automobilį.

„Pareigūnai įvykio metu sužaloti nebuvo, kadangi ėmėsi visų saugumo priemonių. Į pagalbą buvo pasitelkti visi tą dieną dirbantys komisariato pareigūnai bei „Aro“ pareigūnai“, – nurodė Tauragės policijos atstovė Lina Banienė.

Po šešių valandų įtemptos dramos name pasigirdo dar vienas šūvis.

„Tų šūvių buvo daug. Tik vienas toks buvo išskirtinis ir tada policija pradėjo šaudyt“, – teigė pašnekovė.

Name pareigūnai rado nebegyvą šaulį ir medžioklinį šautuvą.

„16  kalibro medžioklinis ginklas. Ginklas yra neregistruotas, jis yra nelegalus. Pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu aiškinsis, kam priklausė šis ginklas“, – aiškino Tauragės policijos atstovė.

37-erių šaulys teisėsaugai gerai žinomas ir vietiniai vyro bijojo. Žmonės pasakojo apie kaimyno ūmų būdą ir kraupius nusikaltimus. Esą jis jau sėdėjo kalėjime už grupinį nepilnamečių išžaginimą, o atlikęs bausmę vėl šiurpino kaimą.

Buvo nuteistas trylika metų kalėti už sodybos, kur pirmadienį ir vyko drama, šeimininkės nepilnametės dukros seksualinį išnaudojimą.

„Nėra malonu, kai tokie dalykai vyksta šalia“, – sakė pašnekovas.

Pašnekovas, paklaustas, ar jam negrasino, atsakė: „Ne.“

Nuo kalėjimo vyras slapstėsi.

„Liepos 25 dieną Apeliacinio teismo nutartimi buvo paskelbta vyro paieška dėl sunkaus nusikaltimo. Jis taip pat turėjo atlikti bausmę įkalinimo įstaigoje“, – kalbėjo L. Banienė.

Žmonės stebisi ir aukos motinos elgesiu. Esą vyro išnaudota nepilnametė čia nebegyvena, motinai atimtos teisės. Žmonės nesupranta, kaip moteris išvis galėjo dukros prievartautoją įsileisti į namus ir su juo gerti.

„Turbūt taip turėjo įvykti. Mes sakėme, kad kažkas atsitiks“, – pabrėžė pašnekovė.

Kai kurie kaimynai įsitikinę, kad nuo įkalinimo vyras slapstėsi jų pašonėje, tame pat kaime.

Žmonės pasakojo matę, kaip motina jam neša maistą į tvartą. Taip pat sakė, kad siūlė artimiesiems vyrą jeigu ne išduoti, tai bent patarė gydyti. Kaimynas rėkdavo, kad vėl į kalėjimą negrįš ir grasino iššaudyti visą kaimą.


Šiame straipsnyje: Tauragės rajonaspagalbos telnusižudė vyrasieško policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių