Milžiniškas šuo žiauriai sukandžiojo mažametę ir jos mamą: kas žino, gal būtų ir gerklę perkandęs

  • Teksto dydis:

Kernavės siaubas arba monstras – taip vietiniai vadina nesuvaldomą jau ne vienus metus siautėjantį Tibeto mastifą. Nukentėjusiųjų būta ne vieno. Vietinių kantrybė išseko kai prieš kelias dienas šuo užpuolė ir apkandžiojo moterį bei jos šešiametę dukrą – joms prireikė medikų. Tarnybos pagaliau sureagavo, tačiau nei šuns, nei jo šeimininkės rasti namuose nepavyksta, pasakojama LNK reportaže.

Kernavė nuo šiol garsėja ne tik piliakalniais. Vietinius jau kelerius metus baugina šuo siaubūnas. Moteris su dukra buvo užpulta šalia Baltojo kalno. Čia – turistinė vieta, lankosi daug žmonių. Anot nukentėjusios moters, šuo pasirodė netikėtai, buvo agresyvus ir puolė. 

„Įkando man į ranką, o dukrai – į delną. Buvome abi paklaikusios. Šuo mus pargriovė ir mes voliojomės tame purvyne gindamosi. Rėkėme, šaukėme. Įkandęs dukrai, griebė man už kojos,“ – pasakojo nukentėjusioji Jurgita Marcinauskienė. 

Sunku įsivaizduoti, kokį siaubą patyrė moteris su dukra.

„Nušliaužėme iki medžio, įkėliau į jį dukrą, kad būtų kuo aukščiau ir šuo nepasiektų“, – sakė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ir mamai, ir dukrai prireikė medikų pagalbos. Nuvykus į Santaros klinikas, ten siuvo žaizdas. O kad situacija labai rimta, liudija ir dar viena nukentėjusioji.

„Mane du kartus užpuolė ir apkandžiojo – žąstą, blauzdą, šlaunį. Tai – didžiulis šuo, kai užšoka, – iki peties. O jei  pro šalį eitų mažas vaikas“, – teigė Dalia Grigonienė.

Nesuvaldomas šuo – Tibeto mastifas.

Įkando man į ranką, o dukrai – į delną. Šuo mus pargriovė ir mes voliojomės tame purvyne gindamosi. Rėkėme, šaukėme. 

„Aš pati pavadinau jį monstru, nes jis – tikras siaubūnas“, – kalbėjo nukentėjusioji.

Žmonės, sako, kenčia jau trejus metus. Prašo tarnybų, kad reaguotų, tačiau ledai pralaužti tik dabar, kai nukentėjo vaikas.

„Kas žino, gal būtų gerklę perkandęs“, – sakė viena iš nukentėjusių moterų.

„Kol kas niekas nekelia telefono ragelio“, – informavo pavaduojanti Kernavės seniūnė Birutė Jankauskienė. 

Policija ir vietos valdžia – jau prie namo, kur ir laikomas šuo kieme. Jo nematyti. Voljeras tuščias, šeimininkės taip pat nėra.

„Kai praeitą kartą lankėmės, šuo buvo uždarytas namuose. Ir dabar gali būti, kad jis namuose. Arba išvykęs kartu su šeimininke“, – aiškino B. Jankauskienė. 

„Kiek gali slėptis?“ – retoriškai klausė nukentėjusioji.

„Tai ką, lauksime, kol kas nors mirtinai nukentės?!“ – piktinosi vietos gyventoja.

Nors tarnybos jau pasiruošusios šunį paimti, kieme pasirodo tik dvi katės. Ar šeimininkė užsibarikadavo, ar tiesiog pabėgo ir pasislėpė, nežinia. Vietos gyventojai vaikšto ir su dujų balionėliais, ir su lazdomis, nes sako,  vaikščioti čia nesaugu.

„Jei mano šuo būtų tiek pridaręs baisybių, tikrai jau būčiau jį užmigdžiusi“, – savo nuomonę išsakė viena iš nukentėjusių moterų.

Prieš kelias dienas čia lankėsi ir veterinarai. Šunį rado, patikrino, ar šis paskiepytas nuo pasiutligės.

„Jis yra ženklintas, skiepytas, vakcina galiojanti. Šuo – prižiūrėtas, turi šeimininkus. Tad iš gyvūnų gerovės pusės mes neturime jokio pagrindo jo  konfiskuoti“, – konstatavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas Rosvaldas Gorbačiovas.

Bet pagrindą mato policija, kuri pradėjo tyrimą.

„Širvintų rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Dėl to šuns savininkei gali grėsti laisvės atėmimas iki 1 metų. Minėto šuns savininkė jau ne kartą buvo bausta dėl šuns nepriežiūros, kuris jau ne kartą yra puolęs žmones. Todėl pareigūnai kreipėsi į Širvintų rajono savivaldybę su prašymu, kad šuo būtų paimtas iš savininkės ir perduotas laikiniems globėjams“, – sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.   

Tibeto mastifai – vieni brangiausių pasaulyje. Gali kainuoti kelis tūkstančius eurų. Ši didelių ir galingų šunų veislė gali atlaikyti net vilko puolimą.

„Veterinarijos gydytojai įvertins šuns būklę, kodėl jis buvo agresyvus. Tada spręs, kokių priemonių imtis: ar gydymo, ar dresavimo pamokų reikia skirti“, – teigė „Akeso“ gyvūnų prieglaudos vadovas Edvinas Novikas.

„Labai tikimės, kad jo čia neliks“, – vylėsi nukentėjusioji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetoja

Stebetoja portretas
Ar tos šuns šeimininkės namai dar nesudegė? Girdėjau iš vieno vietinio, kad taip jis norėtų padaryti. Padekit tai bobulei, kad to neįvyktu.

Išvada

Išvada portretas
Tikriausiai sužvėrėjusi motina su vaiku užpuolė tą šunį ir norejo jį suėsti. Vargšas mastifas tiktai gynėsi...būtina nubausti tą užpuolikę.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Gerą darba daro šunų nuodytojai, pagarba jiems.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių