Bistrampolio dvare nukrito orlaivis: apie tragediją pasakoja viską savo akimis matę vestuvininkai

  • Teksto dydis:

Bistrampolio dvare švenčių metu įvyko tragedija. Čia netikėtai nukrito orlaivis. Įvykio vietoje žuvo orlaivį pilotavęs vyras, buvęs akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Arminas Murauskas. Tragedijos liudininkais tapo vestuvininkai. Apie tragediją pasakojama LNK reportaže.

Bistrampolio dvaro teritorijoje tokios tragedijos niekas negalėjo prognozuoti. Gegužės 26 dieną čia vyko konferencija, paroda ir net dvejos vestuvės, buvo daug žmonių. Į vieną vestuvininkų būrelį mirties paženklintas malūnsparnis, anot liudytojų, nedaug trūko, kad būtų įsirėžęs. Orlaivis nukrito dvaro parke, todėl pirmi ir pamatę tragediją buvo tie patys vestuvininkai, tiksliau, vestuvių liudininkai, netikėtai tapę ir tragedijos liudytojai.

„Oro transporto priemonė pradėjo laužyti medžius ir trenkėsi. Vyras puolė žiūrėti, kas ten atsitiko, tai žmogus jau buvo kraujais pasruvęs. Iškvietėme pagalbą, bet, deja, kol sulaukėme, labai gaila, bet mūsų akyse jis ir užgeso“, – pasakojo viena įvykį mačiusių vestuvininkių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Anot moters sutuoktinio, iškart skambinta tarnyboms.

„Matėsi kojos lūžis atviras. Vėliau sulėkė dar daugiau žmonių. Laukėme pagalbos. Jis dar buvo gyvas. Matėsi, kvėpavo, judėjo kūnas, vėliau kitas žmogus dar bandė pulsą užčiupti, dar jis buvo, o po to jau nebebuvo...“, – papasakojo tiesioginiu mirties liudytoju tapęs Eimantas.

Paklaustas, už kiek laiko atvyko greitoji medicinos pagalba, jaunuolis teigė, kad tai užtruko penkiolika minučių.

Anot dvaro valdytojo kunigo Rimanto Gudelio, su virš dvaro skaidžiusiu orlaiviu aiškiai buvo kažkas atsitikę.

„Jis praskrido visą dvaro teritoriją, ties mūsų tvenkiniu užgeso, sukosi kažkodėl atgal, vėliau, priartėjęs prie dvaro, užsivedė vėl, bet nebesugebėjo pakilti ir trenkėsi į medžius“, – pasakojo įvykius matęs R. Gudelis.

Iškvietėme pagalbą, bet, deja, kol sulaukėme, labai gaila, bet mūsų akyse jis ir užgeso.

Už dvaro – laukas. Galima spėti, kad lakūnas mėgino manevruoti kaip tik į jį, kur nebuvo žmonių.

„Galbūt variklis lėktuvo užgeso. Orlaivio pilotas bandė nutupdyti jį saugiai. Kaip matome, nepasisekė, įvyko tragedija“, – teigė karinių oro pajėgų kapelionas Virginijus Veilentas.

Teigiama, kad žuvo žymus ir patyręs 61–erių pilotas, treneris Arminas Murauskas.

R. Gudelio teigimu, lakūnas skrido aplankyti draugo. „Lakūnas yra vilnietis. Jis skrido į prie Eišiškių esantį aerodromą aplankyti savo draugo. Tą rašo skrydžio lapas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Titikaka

Titikaka portretas
O putlerio mylėtojams būtinai reikia pakomentuoti iš savo varpinės, bet be jokios logikos.

Joo

Joo portretas
Karo auka. Pritrūko degalų.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ne vien didelėj Rusijoj orlaiviai krenta ? Tokioj mažoj šaly šiemet jau kelintas ? Bent trečias ar ketvirtas? Padauginus is 70, tai Rusijoj turejo per tą laiką susikulti bent 200. Tik kad kažkaip nesigirdi....nėra ko mūsų NATO propagandistams rašyti...blogai .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių