Aiškėja kraupios detalės: prieš gaisrą Ukmergės rajone vyras pareigūnams šnabždėjo apie vaiduoklius

Tragiško gaisro Ukmergės rajone išvakarėse vyras kvietė pagalbą dėl girtavimo ir vaidenimosi, BNS antradienį informavo policija.

Pirmadienio vakarą 19.30 val. Bendrasis pagalbos centras (BPC) sulaukė 1987 metais gimusio vyro skambučio. Tokių gimimo metų asmuo yra paminėtas tarp žuvusiųjų gaisre.

„Vyras šnabždėjo, pavyko suprasti, kad vyras negali kalbėti garsiai, nes kažkas stovi už durų. Taip pat paminėjo, kad dabar nereikia (pagalbos – BNS), bet greitai reikės. Kas vyksta, nebuvo aišku. (Vyras – BNS) staigiai baigė pokalbį, kai kažkas garsiai pasakė žodį“, –  BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Atvykę policijos pareigūnai rado vyrą, kitame kambaryje buvo jo sesuo, gimusi 1986 metais, ir 1984 metais gimęs pusbrolis. Pastarieji paaiškino, kad policijos pareigūnų nekvietė ir nežino, dėl ko jie atvyko.

1987 metais gimęs vyras paaiškino, kad jau kurį laiką nedideliais kiekiais vartoja alkoholį, dėl stuburo traumos sunkiai vaikšto, mato vaizdinius, atrodo, kad kūnas supuvęs, kažkas stovi už durų ir nori jį sumušti. Dėl to paskambino BPC ir iškvietė policiją.

Jis taip pat sakė, kad eidamas į tualetą prasikirto antakį, jam skaudą galvą, vaidenasi, prašė iškviesti greitąją pagalbą.

Vyras šnabždėjo, pavyko suprasti, kad vyras negali kalbėti garsiai, nes kažkas stovi už durų.

Pasak J. Samorokovskajos, iškviesti medikai vyrui suteikė pagalbą vietoje, įvertino psichinę būklę, į medicinos įstaigą nevežė.

Kaip skelbta, per gaisrą Ukmergės rajone antradienio naktį žuvo trys žmonės – du vyrai ir moteris.

Dar du žmonės yra išvežti į ligoninę.

„Vienas išvežtas į ligoninę dėl to, kad patyrė daugybinius nudegimus, o moteris – dėl patirto šoko“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Vedrickas.

Gaisras kilo buvusiose techninėse patalpose Antakalnio kaime. Pranešimas buvo gautas po 2 val.

Vietovė, kurioje kilo tragiškas gaisras, priklauso Pabaisko seniūnijai. Jos seniūnas Renatas Kolka BNS sakė, kad žuvusieji nėra seniūnijos gyventojai.

„Jie net ne vietiniai, net ne mūsų seniūnijos gyventojai, mums nežinomi. Jie ten (dirbtuvėse – BNS) net negyveno, buvo kaip atvažiuojantys. Pirminė tokia informacija. Dirbtuvės turi savininką, privatus asmuo. Patalpos likusios nuo kolūkio, bendrovės, jos gyvenimui tikrai nepritaikytos“, – sakė R. Kolka.

Įtariama kad gaisre žuvo galbūt du broliai, ši informacija dar tikslinama.

Tai vienas tragiškiausių gaisrų šiemet pagal žuvusių žmonių skaičių. Iki tol buvo registruojamos pavienės žūtys, balandį per gaisrą Anykščių rajone žuvo keturi žmonės, tarp jų trys vaikai.

Kaip skelbia Policijos departamentas, gesinant gaisrą name, gaisravietėje rasti mirusių vyrų (g. 1987 m. ir 1967 m.) ir moters (g. 1963 m.) kūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Nukentėjusieji vyras (g. 1984 m.) ir moteris (g. 1986 m.) pristatyti į ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių