Eurolygos pusfinalio dramoje - CSKA pergalė prieš „Panathinaikos“

Eurolygos pusfinalio rungtynėse Maskvos CSKA klubas, kurį treniruoja Jonas Kazlauskas bei kuriame žaidžia Ramūnas Šiškauskas ir Darjušas Lavrinovičius, Stambule po dramatiškos kovos 66:64 (15:29, 17:5, 19:21, 15:9) po neįtikėtinos kovos palaužė Šarūno Jasikevičiaus atstovaujamą Atėnų „Panathinaikos “ komandą bei žengė į finalą.

„Panathinaikos“ rungtynes pradėjo tiesiog stulbinamai. Jau pačioje mačo pradžioje graikų pranašumas pasiekė dviženklę žymą, o CSKA krepšininkai atrodė gerokai sutrikę.

Š.Jasikevičiaus kariauna po pirmojo kėlinio dėsningai pirmavo 29:15. Antrajame ketvirtyje kurį laiką Atėnų ekipa vis dar laikė iniciatyvą savo rankose, tačiau staiga sustojo, o J.Kazlausko auklėtiniai atsakė spurtu 13:0 ir išlygino rezultatą (32:32).

Po pertraukos užvirė kova taškas į tašką. Tiesa, nežymi iniciatyva priklausė graikams. Likus žaisti 5 min. „Panathinaikos“ pirmavo vos vienu tašku - 59:58. Rusams pasižymėjus jie išsiveržė į priekį (60:59), bet Š.Jasikevičius pelnė 5 taškus paeiliui ir likus 2 minutėms priartino savo komandą prie finalo - 64:60.

Po minutės pertraukėlės iniciatyvos ėmęsis Aleksejus Švedas CSKA deficitą sumažino iki minimumo - 63:64. Likus 38 sekundėms Milošas Teodosičius dvitaškiu leido Rusijos čempionams vėl išsiveržti į priekį - 65:64.

Š.Jasikevičiui nesėkmingai užbaigus prasiveržimą A.Švedas realizavo vieną baudą iš dviejų (66:64), bet kamuolį puolime atkovojo CSKA.

Neįtikėtina, tačiau pražanga sustabdytas M.Teodosičius prametė abi baudas ir „Panathinaikos“ išsigelbėjimui paliko 9 sekundes. Lemiamos Graikijos čempionų atakos metu Dimitris Diamantidis pametė kamuolį ir pergalę iškovojo CSKA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių