Aktyvūs lietuviai, laiką leidžiantys įvairiuose planetos kampeliuose, sumanė paskelbti 2014-ųjų vasario 2-ąją Tarptautine cepelinų diena.
Tai būtų pirmas kartas, kai Lietuvoje, Amerikoje, Australijoje, Afrikoje ir net Antarktidoje kartu Lietuvos nacionalinį patiekalą valgytų ar paragautų įvairių tautybių žmonės.
Būkime atviri – kitų valstybių gyventojai apie mūsų didžkukulius žino mažai.
"Kokteiliui" pasidomėjus
Kaip teigia platieji informaciniai vandenys, cepelinai nėra senas lietuviškas patiekalas. Panašius kukulius dar daro kaimynai lenkai, danai ir švedai, taip pat Norvegijos, Čekijos ir Ukrainos moterys.
Šiaurės Lietuvoje aukštaitės didžkukulius pradėjo gaminti prieš 50 metų, o Rytų Lietuvą jie pasiekė vos prieš 30 metų.
Atvirkštiniai cepelinai
O pilietė Rita pasidalijo atvirkštinių cepelinų receptu.
Jiems paruošti reikia turėti 1 kg kiaulienos arba jautienos faršo, druskos pagal skonį, prieskonių maltai mėsai pagal skonį, bulvių, košės truputį.
Faršą minkykite įbėrę druskos ir prieskonių. Į išploto faršo gabalėlio vidų įdėkite bulvių košę – tiksliau, darykite cepeliną.
Sudėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus.
Valgykite ir po 18 val.
Ypač moterys pliauškia, kad negalima valgyti po 18 val., nes kalorijos, gautos vakare, didina svorį. Nesąmonė. Kalorija yra kalorija, jos vertė nesikeičia priklausomai nuo paros meto.
Organizme medžiagų apykaita vyksta visą parą, ji nenutrūksta. Niekada nebūna taip, kad atėjus tam tikrai valandai (18 ar 19 val.) "išsijungtų" energijos poreikis, nutrūktų medžiagų apykaita ir organizme nebebūtų naudojama energija.
Linksmieji tirščiai
Į kamerą įėjo prižiūrėtojas:
– Rytoj, prieš sodinant jus į elektros kėdę, paklaus paskutinio noro. Jums jau bus tas pats, todėl paprašykite, kad padidintų man algą.
Naujausi komentarai