Kai neatsispirsite maisto pagundoms Pereiti į pagrindinį turinį

Kai neatsispirsite maisto pagundoms

Kai neatsispirsite maisto pagundoms
Kai neatsispirsite maisto pagundoms / ''Kokteilio" archyvo nuotr.

Nors stengiamės, tačiau šventiniu laikotarpiu dažnam nepavyksta išvengti persivalgymo.

Mus mylintys medikai tiesiog reikalauja po linksmų dienų pirmiausia išvalyti organizmą,  pašalinti iš jo toksinus, medžiagų apykaitos liekanas ir kitas kenksmingas medžiagas. Šis valymo procesas vyksta per pagrindines detoksikacijos sistemas: odą, žarnyną, inkstus, kepenis ir virškinimo traktą.

Viena priemonių kovai su toksinais yra visiškai natūralūs maisto papildai. Svarbi ir aktyvi fizinė veikla, kuri ne tik padės atsikratyti antsvorio, bet ir sustiprins kūno raumenis, pagerins nuotaiką ir bendrą savijautą.

Geriau atsigerti, nei užkąsti

Ne mažiau svarbu nuolatos gerti vandenį. Medikai pastebėjo, kad net 99 proc. atvejų antsvoris pradeda augti dėl atsiradusio vandens stygiaus. Dažnai yra painiojamas ir alkio bei troškulio jausmas, todėl, užuot atsigėrę, mes užkandame ir taip palengva apvaliname kūno formas.

Vandens trūkumas pasireiškia augančiu antsvoriu, pleiskanojančia oda, apšiurusiais ir slenkančiais plaukais. Taip pat gali pradėti lūžinėti nagai, pakilti kraujo spaudimas ir pablogėti bendra savijauta.

Sprendžiant šią problemą, pirmiausia reikėtų padidinti išgeriamo vandens kiekį. Svarbu žinoti, kad žmogui, sveriančiam 60 kg, pakanka 2 l per dieną, tačiau to neužteks sveriančiam 90 kg. Dietologai dienos normą siūlo paskaičiuoti paprastai: 30 kg = 1 l vandens. Sveriantiems per 90 kg, reikėtų mažiausiai bent 3 l gryno vandens per dieną.

Keli nemokami patarimai

Sumažinkite lėkštes, taip paprastai sumažinsite ir suvalgomo maisto porcijas.

Atsisakykite gazuoto vandens.

Nuolat sverkitės, tai padės kontroliuoti kūno svorį.

Naudokite žingsniamatį. Jei kasdien žengiate 10 tūkst. žingsnių – judate pakankamai.

Pagreitinkite metabolizmo procesus gerdami žaliąją arbatą ar valgydami aitriuosius pipirus.

Atsisakykite kaloringų padažų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų