Pajūrio gelbėtojai: sezonas prasidės po Joninių

Nušvitus saulei, vis daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių traukia į pajūrį. Gelbėtojų teigimu, paplūdimio sezonas po truputį įsibėgėja.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki tvirtino, jog į pliažą užsuka vis daugiau žmonių. Atvyksta ne tik klaipėdiečiai, bet ir turistai iš kitų miestų.

„Judėjimas vyksta. Žmonių po truputį daugėja. Vis tik daugiausia lankytojų buvo prieš savaitę, kada oro temperatūra siekė beveik 30 laipsnių šilumos. Buvo pilnas pliažas žmonių“, – tvirtino gelbėtojas.

Anot A.Siakki, ketvirtadienį prie jūros buvo šilta – daug šilčiau nei mieste. Gelbėtojas spėjo, jog būtent dėl šios priežasties pliaže nesulaukta daug lankytojų.

„Žinoma, įtakos turi ir tai, jog dabar yra darbo dienos. Taip bus ir šeštadienį. Jei sekmadienį bus šilta, kaip prognozuoja, po lietingo šeštadienio turėtume sulaukti daug žmonių“, – teigė gelbėtojas.

A.Siakki teigimu, šiandien prie jūros ganėtinai šilta. Vandens temperatūra siekia 14 laipsnių šilumos. Jūra pakankamai rami – bangavimas 1 balas. Kabo geltona vėliava.

„Nors vanduo šiltesnis, poilsiautojai maudosi vangiai. Tikrasis sezonas prasidės po Joninių. Tada bus šiltesni orai, įšyla vanduo“, – tvirtino gelbėtojas.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių