Klaipėdos meras išvyksta į Skandinaviją

Spalio 17-19 dienomis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas lankysis Švedijoje bei Danijoje. Kartu su Palangos, Šilutės bei Skuodo savivaldybių atstovais jis vyksta į šių valstybių bendroves, energijos gamybai sėkmingai naudojančias atsinaujinančius energijos išteklius.

Vakarų Lietuvos savivaldybių atstovų pažintinę kelionę organizuoja ir finansuoja Strateginės savivaldos institutas, kartu su partneriais Pietų Baltijos regione nuosekliai tyrinėjantis natūralių energijos šaltinių panaudojimo galimybes.

Projekto vadovo A. Paulausko teigimu, kelionės programa labai intensyvi – numatyta daug  vizitų į įvairias alternatyvios energijos panaudojimo įmones, susitikimai su Švedijos ir Danijos miestų energetikos specialistais, jų sukauptos patirties pristatymai.

Vakarų Lietuvos savivaldybių atstovams bus suteikta galimybė patiems išvysti sėkmingus jūros vėjo bei saulės energijos panaudojimo pavyzdžius, apsilankyti mažosiose hidroelektrinėse. Vizito programoje – biokuro ir biodujų panaudojimo miestams  šildyti, biodujų panaudojimo viešajam transportui galimybių pristatymas.

„Netolimoj ateity Lietuva neišvengiamai turės ieškoti pigesnių bei efektyvesnių šilumos energijos gamybos būdų. Mūsų tikslas populiarinti  atsinaujinančią energetiką, kaip pažangią, aplinkai draugišką ir perspektyvią sritį. Skandinavų patirtis mūsų šalies savivaldybėms gali būti geru pavyzdžiu“,- sako kelionės organizatoriai.

Viešnagės Danijoje metu numatytas ir Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko  susitikimas su miesto partnerio – Kiogės savivaldybės vadovais.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
... a... chuliš... Kai meistiečius nureketuoji keturiolika milijonų prisidengiant "Atliekų tvarkymu" , tai gali ne tik prezervatyvus pirkti, važiuoti į kitą Lietuvos galą grybauti, bet ir pas skandinavus su šeimyna nuvykti...

to T

to T portretas
"Vakarų Lietuvos savivaldybių atstovų pažintinę kelionę organizuoja ir finansuoja Strateginės savivaldos institutas, kartu su partneriais Pietų Baltijos regione nuosekliai tyrinėjantis natūralių energijos šaltinių panaudojimo galimybes." Baik tepti kitus tuo, kuo pats kvepi

zapatdlou

zapatdlou portretas
Kodėl matosi vienos įmonės pavadinimas ant mašinos durelių? reklama?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių