Žvejai patys sučiupo brakonierių

Žvejai mėgėjai surengė operaciją, kurios metu buvo ne tik nufilmuotas, bet ir su įkalčiais pagautas brakonierius, žeberklu gaudęs lašišas.

Brakonierius sučiuptas lapkričio 1-ąją, kai daugybė žmonių įprastai važiuoja į kapines, o ne į žvejybą.

Gal todėl vienas gyventojas dar dieną atėjo prie Minijos upės apsidairyti, o vakare sugrįžo su žeberklu rankose.

"Buvo matyti, kad veikėjas turi patirties. Tokia išvada peršasi dėl to, kaip jis elgėsi ir kokius įrankius atsinešė. Vos tik sutemo, jis atėjo prie upės. Jį ne pirmą kartą kameros buvo užfiksavusios ant kranto", – tikino asociacijos "Klaipėdos rajono žvejai" vadovas Mindaugas Limontas.

Nors asociacijos vyrai ir pamatė per kameras, kas toks slampinėja prie lašišų nerštaviečių, brakonieriaus sugavimas nėra toks paprastas reikalas.

"Iš kur žinosi, kokią valandą jis ateis? Vietiniai svetimus automobilius pažįsta, jei tik pravažiuosi keliuku, visi jau žinos. Teko gudrauti kaip tikroje operacijoje, pasitelkti išmonę. Dviese nuvažiavome ir ėmėme laukti", – pasakojo M.Limontas.

Vyras, nešinas žeberklu, prie upės pasirodė pavakare.

Su įkalčiais pagauti reikia.

"Bet jau po 15 minučių jis buvo mūsų rankose. Viskas labai greitai, jam ten nieko sudėtingo. Lašiša buvo jau išneršusi ir saugojo lizdą. Šios žuvys padeda ikrus ir juos užkasa žvyre, tačiau kurį laiką nesitraukia. Kas žino tokias vietas, gali lengvai žuvis rasti", – paaiškino M.Limontas.

Brakonierius, pasmeigęs žuvį, ją įsidėjo į maišą.

"Kažkas socialiniame tinkle piktinosi, neva mes leidome brakonieriui nudurti lašišą. O kaip įrodysi, kad jis brakonierius? Numes žeberklą ir sakys, kad atėjo pasivaikščioti. Su įkalčiais pagauti reikia. Taip ir nutiko", – sakė M.Limontas.

Kadangi žuvis nudurta draustinyje, vien už lašišą šiam asmeniui gresia 2 910 eurų bauda. Taip pat teks papildomai susimokėti ir už žeberklavimą.

"Už brakonieriavimą draustinyje baudos skaičiuojamos triskart didesnės", – priminė žvejys.

Klaipėdos rajono žvejai mėgėjai dalyvauja bendrame projekte su aplinkosaugininkais, asociacija "Lašišos dienoraštis".

"Yra nupirktos kameros, o jas viešoje vietoje galima kabinti kur tik nori. Visa tai daro žmonės entuziastai, dirba be atlygio, nes gamtosaugininkai nespėja – per mažai etatų turi. Bet jei neisi, nedirbsi, nebus ir rezultatų", – reziumavo M.Limontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reebokas

Reebokas portretas
Labai mažos baudos reiktų bent dvigubint.

Vargsas esti norejo

Vargsas esti norejo portretas
Ir ta paskutini kasni ateme giedos turekite

Tokių priedurnių

Tokių priedurnių portretas
kaip ir tokių kurmių ,kaip nuotraukoj,šimtai,tik papuola patys kvailiausi.Smaigsto lašišas atsipūtę .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių