Įtariamasis jurbarkietės žagintojas kaltę pripažįsta: gresia iki 10 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Pavasarį kaimo turizmo sodyboje žiauriai sumuštos nepilnametės jurbarkietės byloje – svarbus posūkis. Šiandien baigtas ikiteisminis tyrimas, o įtariamam žagintojui pareikšti įtarimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius. Vaikinas savo kaltę pilnai pripažįsta.

Nukentėjusiosios advokatas Mindaugas Vasiliauskas ketvirtadienį portalui kauno.diena.lt sakė, jog jau gauta sumuštai merginai atliktos psichologinės-psichiatrinės ekspertizės išvada.

Tad, pasak jo, dabar liko įvykdyti paskutinius veiksmus, tarp kurių: galutinių įtarimų pareiškimas, bylos dalyvių supažindinimas su surinkta ikiteisminio tyrimo medžiaga ir bylos atidavimas į teismą.

Ketvirtadienio popietę susisiekus su bylą kuruojančia Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurore Edita Mikalainiene, platesnio komentaro ji nepateikė. „Visą informaciją rytoj pateiks atstovė spaudai“, – užsiminė pašnekovė.

Gresia dešimt metų kalėjimo

Tačiau jau po kelių valandų, nelaukdama rytojaus, Generalinė prokuratūra išplatino informaciją apie baigtą ikiteisminį tyrimą ir įtariamajam pareikštus kaltinimus.

Šiandien Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė paskelbė apie ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių kaimo turizmo sodyboje šių metų gegužės 26 dieną aplinkybės, pabaigą.

2001 metais gimusiam jaunuoliui įteiktas galutinis pranešimas apie įtarimą dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo bei padarytų sužalojimų, iš viso pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Įtariamasis savo kaltę pilnai pripažįsta.

Sužalojimai – nesunkūs

Ikiteisminio tyrimo metu gautose ekspertų išvadose nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl įtariamajam papildomai buvo pareikštas įtarimas dėl nesunkus sveikatos sutrikdymo.

Kiti įtarimai pareikšti dėl dviejų sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo. Prokuratūra atkreipia dėmesį, kad šių nusikaltimų sudėtys taip pat apima ir nukentėjusiajai padarytą sveikatos sutrikdymą. Šiuos nusikaltimus padariusiam asmeniui gresia laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Šiuo metu įtariamajam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra su apykoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Tyrimas dėl šio žiauraus nusikaltimo pradėtas dar gegužės 26 d. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors buvo daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Nusikaltimo metu nepilnametei buvo išmuštas vienas dantis, kiti šiek tiek sutrenkti, kakle taip pat buvo nustatytas sužeidimas.

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi asmenys Jurbarko rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

protingas

protingas portretas
o kad tracheja buvo sulauzyta tai jau nesvarbu, siaip tai turetu kvalifikuot ir kaip pasikesinima nuzudyt

Emma chalera

Emma chalera portretas
tai tu dar vis niekaip nesugebi sočiai prisidulkinti,eik kur nors prie kareivinių-tave taip patvarkys kad kokius tris metus būsi soti,sėkmės.

tu

tu portretas
Paziurek vos ne po metu atmintis gryzo,gal dar kas nors gero ivyks
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių