Už apgavystes – lygtinė bausmė merginai

Vos pilnametystės sulaukusios merginos biografijoje – keturi teismo nuosprendžiai ir kelios administracinės nuobaudos. Visus kartus ji nusipelnė bausmių už tai, kad mulkino žmones ir pelnėsi iš jų melagingai žadėdama parduoti geidžiamas prekes.

Praėjusį penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Laimutė Venckuvienė tuščioje salėje paskelbė nuosprendį Faustai Kleinauskaitei. Mergina yra pasikeitusi vardą, pagimdė vaiką, yra kelis kartus teista.

Visus keturis kartus klaipėdietė nubausta už tai, kad internete skelbėsi parduodanti įvairius daiktus, bet, pirkėjams sumokėjus, prekių jiems nenusiuntusi.

Daugybė žmonių dėl to kreipėsi į policiją, bet nemaža dalis numojo ranka ir žalos atlyginimo nereikalavo arba apie apgaulę nė nepranešė pareigūnams.

Praėjusios savaitės pabaigoje paskelbtu nuosprendžiu F.Kleinauskaitė pripažinta kalta dėl sukčiavimo siekiant pasipelnyti.

Šį kartą į bylą sugulė praėjusių metų vasaros ir rudens merginos įvykdytos piktadarybės. Pasiskelbusi internetinėje svetainėje, kad parduoda nereceptinius vaistus, ji sulaukė interesantės skambučio.

Panašiai buvo apgauta kita moteris, kuri sumokėjo 145 eurus už medicininius preparatus, bet jų negavo.

Vėliau nukentėjusioji pasakojo, kad su ja kalbėjo grubaus balso mergina, pasakė, kad vaistus už 180 eurų išsiųs paštu. Vietoj pageidautų medikamentų moteris gavo 10 tablečių validolio.

Liepos viduryje ji pasiskelbė parduodanti vaikišką vežimėlį, gavo už jį 250 eurų ir tuo su interesantais bendravimą baigė.

Vėliau ji apgavo kelis žmones, norėjusius įsigyti bilietus į festivalį "Granatos".  F.Kleinauskaitė jiems nusiuntė negaliojančius bilietus.

Dar kelios jaunos mamos išsiuntė šiai merginai pinigus už vaikiškus gultukus, gauta nuo 63 iki 70 eurų.

Mergina jau žino, kaip reikia elgtis, kad skiriama bausmė būtų kuo švelnesnė, todėl kaltę pripažino ir apgailestavo. Jos sugyventinis žadėjo nukentėjusiesiems grąžinti pinigus. Todėl paskirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė F.Kleinauskaitei buvo sumažinta trečdaliu.

Taip kalta dėl apgavysčių pripažinta mergina lyg ir nubausta, bet lyg ir ne visai, nes pusmečio už grotų bausmės vykdymas atidėtas porai metų. Jei per šį laiką jį daugiau neįklius, liks laisva.

Jai skirtas įpareigojimas naktimis nuo 22 iki 7 val. būti namuose.

Šis teismo sprendimas dar gali būti apskųstas, kaip ir neseniai paskelbtas kitas nuosprendis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lana

Lana portretas
Ji apgaudineja ir toliau..

Onute

Onute portretas
Linkiu susirgti veziu sitai valkatai....

Jurgita

Jurgita portretas
Tai ji vėl labai puikiai mulkina žmones. Ši karta Facebook stokke paskyroje 4 mamos įsigijo jos siūlytas prekes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių