Uostamiesčio vairuotojus įsiutino chuliganų ekipažas: po automobilių ratais mėto petardas

Uostamiesčio vairuotojus įsiutino chuliganų ekipažas, kuris sankryžose po svetimų automobilių ratais esą mėto petardas. Klaipėdiečiams užfiksavus veikėjų automobilį, šia istorija susidomėjo ir policijos pareigūnai.

Dangsto chuliganus?

Dėl įžūlių veikėjų žodžių karas užvirė internete, tačiau vakar vienos socialinių tinklų grupės administratoriai ėmė trinti pranešimus apie kelių chuliganus.

Pranešimai apie tai, kad po miestą važinėja vyšnių spalvos BMW automobilis ir kelia pavojų gatvėse, pasirodė prieš kelias dienas.

Viena mergina pažymėjo, kad tai galėtų būti senesnės laidos automobilis, kuris gaminamas nuo 2010 m.

Vairuotoja pasakojo, kad veikėjai prie šviesoforų mėto petardas po mašinomis. Pastebėta, kad automobilio galinio lango stiklas paženklintas lipduku.

Tačiau kai kurie šios merginos pranešimai buvo ištrinti. O dėl to užvirus audringai diskusijai socialinio tinklo paskyroje, kur klaipėdiečiai dalijasi informacija apie kelių būklę, avarijas ir policijos reidus, buvo panaikintas ir visas miestiečių susirašinėjimas.

Įtardami, kad grupės administratorius gali dangstyti sunkiai protu suvokiamą veikėjų elgesį, dešimtys klaipėdiečių pareiškė, kad palieka socialinio tinklo grupę, nes netoleruoja tokio požiūrio.

Išsiaiškino numerius

Viena klaipėdietė paviešino automobilio nuotrauką su valstybiniais numeriais, pažymėdama, kad ji matė šią mašiną grėsmingoje situacijoje prie vienos miesto sankryžų.

Mergina patikino, kad jos mašinai nieko nenutiko, nes ji spėjo laiku sustoti. Tačiau petarda driokstelėjo po kitu automobiliu.

Visa tai ne juokais įsiutino Klaipėdos vairuotojus. Žmonės klausė, kokio tikslo siekia tokie puspročiai?

Tiesa, dalis internautų vis dėlto demonstravo savo lygį, šaipydamiesi iš tų, kurie išsigando sprogimo garsų.

Tačiau viena klaipėdietė pasakojo, kad sprogus petardai po mašinos ratais, išsiskleidė oro pagalvės.

O tai jau byloja apie rimtą žalą, padarytą svetimam turtui.

"Tokiam dantų nebebūtų, jei man pamestų", – replikavo vienas klaipėdietis.

Spėjo, kad tai – reklama

Mažų vaikų turintys klaipėdiečiai nuogąstavo, kad toks sprogimas po automobiliu vežant mažylį į darželį gali padaryti žalos ne turtui, o vaiko sveikatai.

"O jei paskui visą gyvenimą mikčios?" – šiurpo klaipėdiečiai.

Kitas vairuotojas kėlė klausimą dėl tokio vairuotojo atsakomybės.

"Įdomu, ar pagal Kelių eismo taisykles netraktuojama tai, kaip chuliganiškas, pavojingas vairavimas? Ir ar nereikėtų vairuotojo pažymėjimą į stalčių padėti? Nes visgi kitiems vairuotojams gali sukelti avarinę situaciją, jeigu šie sieks išvengti tariamų fejerverkų", – socialiniame tinkle rašė vienas klaipėdietis.

Nejuokinga.

Tačiau labiausiai internautus įsiutino įtarimai, esą tokiu būdu vienos maisto papildų parduotuvės atstovas galėjo darytis reklamą.

"Koks kvailys turi būti, kad su savo parduotuvės lipdukais ant mašinos taip darytum ir tikėtumeisi, kad niekas nesuseks, ar čia tokią reklamą darosi?" – piktinosi kitas vairuotojas.

"Kvailiu gimęs, genijumi netapsi", – replikavo kitas internautas.

Mindaugas Džermeika. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Grėstų baudžiamoji byla

Uostamiesčio Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika nustebo išgirdęs šią pirotechninę istoriją.

"Oho. Petardas mėto po ratais? Nejuokinga. Pamačius, skambinti telefonu 112", – teigė M. Džermeika.

Kelių policijos tarnybos vadas patikino, kad tokie veiksmai gali būti traktuojami kaip chuliganizmas, viešosios tvarkos pažeidimas.

"Bet liūdniausia, kad tai gali baigtis avarija. Keliai nevalyti, o dar kažkas po ratais sprogsta. Pagalvokime, ar tikrai vairuotojas spėtų suvaldyti mašiną? Tai ne tik neteisėtas elgesys. Nėra normalus elgesys – sprogstamųjų medžiagų mėtymas į sankryžas. Ten ir pėsčiųjų gali būti" – pastebėjo M. Džermeika.

Policijos pareigūnai, gavę informacijos apie tokį ekipažą, netruktų jį nusistatyti.

"Mieste dirba įvairių padalinių pareigūnų ekipažai. Reikėtų patikrinti, kokios tai sprogstamosios medžiagos, kas jas mėto? Atsakomybė būtų ir keleiviui. Visais atvejais apie užfiksuotą įvykį reikia pranešti policijai", – tikino M.Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Petarda gali pramušti padangą, išsiskleisti pagalvės. Užfiksavus numerį pranešti policijai. Prie kiekvieno durniaus policininko nepristatysi. Mes juk ne Rusija, kur policininkų gatvėse daugiau nei praeivių.

Anonimas

Anonimas portretas
Pratinkites lietuviski dolbajobai prie sprogimu. Greitai karas ateis ir i Pribaltika. Norit kariauti -- pakariausit.

Vieningai

Vieningai portretas
Tik ,iesto Piliečiai gali sustabdyti tokius degradš veiksmus. Filmuokim, siųskim, rašykim." Laisvės partijos gerbėjmas maža "pramogų"?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių