Ugniagesiai lipo į dviejų moterų butus: vieną pavyko išgelbėti, kita rasta mirusi

Ugniagesiai gelbėtojai pripažįsta, kad dažną dieną jiems tenka atlikti tuos pačius darbus, tik kiekvieną kartą jie išgyvena skirtingas emocijas. Taip atsitiko ir šią savaitę, kai uostamiestyje gelbėtojai turėjo brautis į dviejų moterų namus. Vieną pavyko išgelbėti ir perduoti medikams, kita rasta mirusi.

Antradienį prieš 14 val. uostamiesčio Kretingos gatvės daugiabučiame name gelbėti prireikė 82 metų klaipėdietę. Senolė šaukėsi pagalbos, jai buvo taip blogai, kad moteris nebesugebėjo pati atrakinti durų.

Ugniagesiai kopėčiomis pasiekė trečiame aukšte esančio buto langą, atidarė jį ir įlipo į vidų.

Pensininkė buvo gyva, bet itin silpna. Gelbėtojai paguldė ligonę ant neštuvų ir išnešė iš namų. Medikai skubiai išgabeno senolę į gydymo įstaigą.

Tą pačią dieną 20.30 val. Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojai sulaukė panašaus pagalbos prašymo – Rambyno gatvėje gyvenanti moteris neatsiliepė į skambučius ir neatidarė durų.

Policijos pareigūnai leido ugniagesiams laužti šios klaipėdietės balkono duris. Pakilę į trečią aukštą ištraukiamomis kopėčiomis vyrai jas atidarė laužtuvu.

Nei greitosios medicinos pagalbos stoties medikai, nei policininkai buto šeimininkei padėti nebegalėjo, moteris rasta negyva.

Tokius ir panašius darbus ugniagesiai atlieka kasdien. Dažniausiai juos kviečia policininkai, o juos būna iškvietę artimieji, socialiniai darbuotojai ar kaimynai.

Pagyvenę ar ligoti žmonės paprastai savo būsto raktus duoda saugoti patikimiems kaimynams arba tame pačiame mieste gyvenantiems giminaičiams.

Neretas atvejis, kai vieniši, ligoti žmonės nespėja išsikviesti pagalbos ir miršta, o aplinkiniai apie tai sužino tik po ilgoko laiko, kai name pasklinda yrančio lavono tvaikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių