Pajūrio gelbėtojai traukė skęstančiuosius: vienas – ligoninėje

Šeštadienis pajūrio gelbėtojams – viena sunkiausių šios vasaros darbo dienų. Rimstant vėjui jūra vis dar banguota, o atgalinė srovė traukia į gelmę net negiliai įbridusius poilsiautojus.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki pavargo piktintis poilsiautojų nepaklusnumu ir noru rizikuoti gyvybe. Šeštadienį apie 16.25 val. Neįgaliųjų paplūdimyje gelbėtojai buvo priversti šokti ant vandens motociklo ir skubėti prie į jūrą nešamos poros.

45-erių vyras ir 42-ejų moteris buvo truputį paragavę alkoholio ir nepaisydami raudonos vėliavos bei įspėjimo lentelės apie duobę nusprendė pasipliuškenti.

Vėliau moteris atviravo, kad vos iki kelių įbridusi pajuto, kaip grįžtančios nuo kranto bangos traukte traukia į gelmę. Ji prasitarė draugui, kad jie gali pradėti skęsti.

Netrukus prie jų priplaukė vandens motociklas, patys jie sugrįžti į krantą nebesugebėjo. Gelbėtojai juos partempė ir perdavė atskubėjusiems medikams bei policininkams.

Pareigūnai konstatavo – moters apsvaigimas nuo alkoholio buvo 0,5 prom, vyro – 0,8 prom.

„Labai sunkiai dirbame, jau nuo ryto supratome, kad taip bus. Diena karšta, žmonių labai daug, visi skuba pasimėgauti paplūdimio malonumais, nenori klausyti draudimų bristi į jūrą. Neturime atokvėpio minutėlės“, – kalbėjo A. Siakki.

Šeštadienis – tokia pat įtempta diena ir Palangos paplūdimių gelbėtojams.

„Pasigalinėjimas su bangomis šiam jaunuoliui baigėsi ligoninėje. Šiandien Šventojoje, ties gelbėjimo postu, ištraukti skęstantys du 23 ir 30 metų vyrai. Gelbėtojai laiku suteikė pagalbą vandenyje. Šiandien iškelta raudona vėliava, bangavimas – daugiau 3 balų, galingos srovės, maudytis griežtai draudžiama, bet atsiranda nemažai drąsuolių, norinčių pasigalinėti su mirtimi“, – feisbuke pranešė Palangos miesto gelbėjimo tarnybos atstovai.

Apie pavojų gelbėtojai poilsiautojus informuoja visais įmanomais būdais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių