Įžūlios vagystės iš Klaipėdos apskrities degalinių: įtariamasis – sulaikytas (papildyta)

Ties Klaipėda siautėjusiam dyzelino vagišiui nepavyko likti anonimu. Policijos pareigūnai išaiškino vairuotoją, įžūliai apvaginėjusį degalines.

Per dieną – dvi vagystės?

Paaiškėjo, kad keliose šalia Klaipėdos esančiose degalinėse į automobilio baką ir mašinoje buvusias talpykles degalus pylėsi ir nesusimokėjęs spruko1986 m. gimęs Plungės gyventojas.

Prieš savaitę BMW automobilio vairuotoją įamžino degalinės "Garnys" vaizdo kameros.

Vyras, įsipylęs į plastiko talpykles 87 litrus dyzelino, ramiausiai sėdo į BMW ir nurūko.

Palangos plente esančioje degalinėje vyras prieš kameras elgėsi lyg niekur nieko. Vagišius puikiai žinojo, kad jo nepagaus, nes prie seno BMW vyras buvo pritaisęs svetimus valstybinius numerius.

"Šio automobilio vairuotojas pylėsi dyzelino. Atvyko į degalinę tą penktadienį, 15.42 val. Jis užtruko kelias minutes. Prisipylė pilnas talpykles dyzelino ir išvažiavo", – tąkart pasakojo degalinės darbuotoja.

BMW vairuotojas šioje degalinėje dyzelino prisipylė už 143 eurus. Veikiausiai pilietis žinojo, kad baudžiamoji atsakomybė jam būtų grėsusi nuo 150 eurų sumos.

Tas pats vairuotojas apsilankė "Emsi" degalinėje Kalotėje.

Šioje degalinėje vyras apsilankė tą pačią dieną trys minutės po aštuonių ryto. Ten jis taip pat pridarė žalos už 140 eurų.

Numerius priklijavo juosta

Policija įtaria, kad prieš įvažiuodamas į degalinę asmuo pritvirtindavo netikrus automobilio numerius, o pavogęs dyzelino juos nusiimdavo.

Nugvelbtų degalų vertė, pasak Klaipėdos rajono policijos pareigūnų, būdavo iki 150 eurų, už tai gresia tik administracinė atsakomybė.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai, išanalizavę vaizdo kamerų vaizdus, nustatė tikruosius minėto automobilio numerius.

Birželio 15 d. apie 23 val. Plungėje Klaipėdos rajono ir Plungės rajono policijos pareigūnų pajėgos sulaikė 1986 m. gimusį, teisėsaugai už vagystes, disponavimą narkotinėmis medžiagomis žinomą vyrą.

Pas Plungės gyventoją rasta įtarimą sukėlusių miltelių, gali būti, kad tai narkotinės medžiagos.

Asmuo buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Plungės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Įtariama, kad degalų įsipilti ir išvykti nesumokėjęs vyras galėjo ir kituose Klaipėdos apskrities rajonuose ir miestuose.

Kas atlygins žalą?

Degalinių darbuotojai, nors ir pranešė apie vagystę policijai, nuostolius įmonei bus priversti atlyginti patys.

Tai yra vertinimo dalykas. Viską lemia aplinkybės.

"Nežinau, kodėl nesujungia bylų su tokio pat pobūdžio veikomis? Dabar jam veikiausiai tik administracinė atsakomybė grėstų. Kyla klausimas, kas atlygins žalą?" – klausė viena degalinės, kurioje žalos pridarė plungiškis, darbuotoja.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės vyriausiasis prokuroras Žilvinas Šiurna paaiškino, kad ne visuomet pavyksta sujungti tam tikrus tyrimus į vieną.

"Pirmiausia, jei tai bus administracinė byla, prokuratūra net ir negalės kištis ar vertinti policijos darbo. Jei bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, tada jau prokuratūra galės pateikti savo vertinimą. Bet iš patirties pasakysiu, kad yra buvę atvejų, kai buvo mėginimų sujungti visas veikas į vieną tyrimą, bet teismas to nepriėmė", – paaiškino Ž.Šiurna.

Teismas tą kartą argumentavo tuo, kad kelios vagystės iš parduotuvių, nors ir skirtingu metu, dar nereiškia vieningos tyčios.

"Tai yra vertinimo dalykas. Viską lemia aplinkybės. Vieną bylą yra pavykę sujungti. Tačiau kiekvienu atveju reikia žiūrėti į aplinkybes ir teisinį reglamentavimą", – sakė prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugės

Daugės portretas
Ir gerai daro tegul tik vagia

Stengiasi

Stengiasi portretas
tarnybos ponams itikti! O stai naktines vagystes is vilkiku degalu baku ir net kroviniu skyriaus - ju net nedomina! Nors tai Lietuvoje vyksta jau 30 metu kasnakt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių