Suduotas smūgis prostitucijos tinklui: ukrainietė pelnėsi iš savo tėvynainės

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atvykusios merginos iš Ukrainos teikė seksualines paslaugas klientams butuose Klaipėdoje ir Tauragėje, nustatė Klaipėdos apskrities policija.

Manoma, kad prostituciją organizavo kita ukrainietė ir klaipėdietis.

Klaipėdos kriminalistai pradėjo du ikiteisminius tyrimus ir sulaikė asmenis, kurie įtariami organizavę prostituciją ir pelnęsi iš jos.

Vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos, jog buvo organizuojama ir pelnomasi iš ukrainiečių merginų, atvykusių į Lietuvą, prostitucijos.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, nustatyta, kad merginos iš Ukrainos seksualines paslaugas klientams teikė butuose Klaipėdoje ir Tauragėje, o skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

Lapkričio viduryje uostamiesčio ir Tauragės apskrities organizuotus nusikaltimus tiriantys pareigūnai bute Tauragėje aptiko atlygintinas seksualines paslaugas vyrams teikiančią 23 metų Ukrainos pilietę.

Per kratą šiame bute rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti, galimai iš šios neteisėtos veikos uždirbti pinigai bei, įtariama, narkotinės medžiagos.

Tęsdami operaciją policijos pareigūnai tą pačią dieną Tauragėje sulaikė ir šios nusikalstamos veikos organizatorius – 29 metų Ukrainos pilietę bei 47 metų anksčiau neteistą, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbantį klaipėdietį.

Atlikus kratas pastarųjų gyvenamosiose vietose Klaipėdoje, rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti ir galimai iš šios nusikalstamos veikos uždirbti pinigai – įvairia valiuta daugiau nei 21 tūkst. eurų.

Pasak policijos, įtariama, kad 29 metų Ukrainos pilietė surado ir pasiūlė 23 metų savo tėvynainei atvykti į Lietuvą dirbti prostitute bei išnuomojo Klaipėdoje ir Tauragėje laikinas gyvenamąsias vietas, reikalingas seksualinių paslaugų teikimui.

Jos bendrininkas, 47 metų klaipėdietis, dėjo skelbimus dėl atlygintinų seksualinių paslaugų, bendravo su klientais, kuriuos nukreipdavo tam tikrais adresais. Turimais duomenimis, pusė pinigų sumos, gautos iš klientų už suteiktas seksualines paslaugas, atitekdavo sąvadautojams.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – įvairia valiuta daugiau ne 21 tūkst. eurų bei automobilį.

Policijos nuotr.

Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą Baudžiamasis kodeksas numato  laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus duomenų, kad anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą, pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos teista, individualią veiklą vykdanti, 30 metų klaipėdietė organizuoja ir pelnosi iš merginų ir moterų prostitucijos.

Nustatyta, kad skelbimai dėl atlygintinų lytinės aistros tenkinimo paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

Spalio pabaigoje policijos pareigūnai viename iš uostamiesčio butų įrengtame masažo salone aptiko lytinės aistros tenkinimo paslaugas klientams teikusią 20 metų merginą.

Per kratą minėtoje patalpoje rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti bei galimai iš šios neteisėtos veikos uždirbti pinigai – daugiau kaip 400 eurų.

Tęsdami operaciją, policijos pareigūnai tą pačią dieną Klaipėdoje sulaikė minėtą prostitucijos organizatorę. Atliktos kratos metu moters gyvenamojoje vietoje rastos, įtariama, dopingo medžiagos ir galimai iš šios nusikalstamos veikos uždirbti pinigai – apie 1 tūkst. eurų.

Įtariama, kad nusikalstamos veikos organizatorė surado merginą, galinčią teikti lytinės aistros tenkinimo paslaugas, šiai veiklai vykdyti reikalingas patalpas, suteikė priemones paslaugoms atlikti, bendravo su klientais bei talpino skelbimus dėl atlygintinų lytinės aistros tenkinimo paslaugų, iš kurių didžioji dalis gautų pajamų atitekdavo sąvadautojai.

Įtariamoji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę, vėliau jai paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į galimai nusikalstamu būdu gautas pinigines lėšas – daugiau kaip 1,4 tūkst. eurų. Jie buvo rasti ir paimti per kratas.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Heroikam sala, durex i vazelin.

VALIO

VALIO  portretas
SLAVA UKRAINI

ukrainiečia ir ukrainiečiai

ukrainiečia ir ukrainiečiai portretas
Daugiau pas mus naujienu ar temu nėr? O kaip savivaldybės vakarykštis posėdis, kas ten pikantiško buvo svarstoma? Žurnaliūgos nepajėgia į tokius posėdžius subinės nunešt ir geriau apie kažkokias prostitutes rašo?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių