Su prokuroru sostinės restorane beilinksminęs Klaipėdos teisėjas – išteisintas

Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas Darius Kurpavičius nepadarė jokio nusižengimo, todėl jam iškelta administracinio teisės pažeidimo byla dėl nedidelio chuliganizmo turi būti nutraukta.

Į konfliktą sostinės kavinėje įsivėlęs Klaipėdos teisėjas Darius Kurpavičius nebus baudžiamas. Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį nutraukė jo administracinę bylą.

Sostinės teismas nusprendė, kad nėra objektyvių įrodymų, jog D.Kurpavičius padarė nedidelį chuliganizmą.

Uostamiesčio teisėjas administracinėn atsakomybėn buvo patrauktas dėl nedidelio chuliganizmo, kai, policijos duomenimis, Vilniaus senamiestyje esančiame restorane elgėsi netinkamai, kibo prie lankytojų, keikėsi necenzūriniais žodžiais, konfliktavo su lauke esančiais asmenimis.

Praėjusiame teismo posėdyje 37 metų D.Kurpavičius kaltę neigė.

Teisėjas posėdyje pasakojo, kad su mokslo draugais balandžio 13 dieną susitiko kavinėje, tačiau įvyko nesusipratimas dėl striukės tarp draugų ir baro darbuotojų. Vėliau striukė atsirado.

Administracinės bylos duomenimis, teisėjas kavinėje buvo kartu su draugu Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroru Audriumi Pėstininku. Konfliktas kilo su valstybės saugomu liudytoju Mindaugu Žalimu.

M.Žalimas teisme teigė, kad teisėjas demonstravo pažymėjimą, įžūliai elgėsi. Tačiau teisme šių M.Žalimo parodymų nepatvirtino nė vienas policijos pareigūnas.

Teisėja Alberta Baltušytė paskelbė, kad negali remtis M.Žalimo parodymais, nes jie prieštarauja apklaustų policininkų parodymams.

Tuomet A.Pėstininkui nustatytas daugiau nei 3 promilių girtumas. Imunitetą turinčio teisėjo D.Kurpavičiaus policiją į komisariatą nevežė ir girtumo netikrino.

Gegužę generalinio prokuroro Dariaus Valio įsakymu A.Pėstininkui skirta tarnybinė nuobauda - pastaba. Tokią nuobaudą skirti pasiūlė Prokurorų etikos komisija, išnagrinėjusi pareigūno galbūt neetišką elgesį viešoje vietoje.

Prokurorų etikos komisija konstatavo, kad A.Pėstininko, kaip valstybės pareigūno, elgesys to įvykio metu buvo nesuderinamas su duota priesaika saugoti gerą prokuroro vardą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja ir A.Pėstininko administracinę bylą. Joje nutarimas nėra paskelbtas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimas nėra galutinis - per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

D.Kurpavičius į nutarimo paskelbimą antradienį neatvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marka

marka portretas
Mes uz tave!

klp

klp portretas
SVEIKINU. DŽIAUGIUOSI, KAD NE VISADA PAVYKSTA PIKTI KĖSLAI, PROVOKACIJOS IR SIEKIS SUSIDOROTI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių