Stringa iš viešbučio iškritusios manekenės byla: šeima reikalaus 200 tūkst. eurų

Dveji metais ir du mėnesiai tiek laiko praėjo nuo tragedijos Klaipėdos centre, kai iš 14 aukšto balkono iškrito ir iškart žuvo manekenė Dovilė Didžiūnaitytė. Po ilgo tyrimo Klaipėdos apylinkės teismas atvertė baudžiamosios bylos medžiagą ir ėmėsi aiškintis tos vakaro įvykių aplinkybes, tačiau visuomenė apie tai iš žurnalistų neišgirs, procesas vyksta neviešuose teismo posėdžiuose.

Į teismo posėdžių salę abu teisiamieji 38-erių Ričardas Pinikas ir 31-erių Aivaras Miltenis atėjo prieš pat prasidedant posėdžiui ir į gausaus žurnalistų būrio klausimus atsakinėti nenorėjo. Aišku tik tiek, kad vyrai kaltės nepripažįsta.

Valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė teigė, kad R. Pinikas kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu nukentėjusiajai, neteisėtu disponavimu narkotikais ir poveikiu liudytojui.

A. Miltenis kaltinamas D. Didžiūnaitytės išžaginimu.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Posėdžio pradžioje paklaustas ar neturi prašymų aukos ir jos mamos Daivos Didžiūnaitytės interesus teisme atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas pareiškė turįs prašymą, kurį yra išdėstęs raštu ir nori perskaityti.

Dar prieš prasidedant posėdžiui advokatas patikino prašysiąs griežtinti kaltinimus ir bylą dėl to perduoti Klaipėdos apygardos teismui.

Pradėjęs skaityti šį prašymą advokatas paminėjo faktą leidžiantį suprasti, kad žuvusioji ir A. Miltenis turėjo lytinių santykių.

Bylą nagrinėjantis Klaipėdos apylinkės Klaipėdos rūmų teismo pirmininkas Svajūnas Bliudsukis sustabdė advokatą ir paklausė, ar jis ketina viešai skelbti ir daugiau panašaus pobūdžio detalių bei paprašė proceso dalyvius išreikšti nuomonę dėl proceso viešumo. Visi, išskyrus advokatą G. Černiausią ir jam talkinantį advokato padėjėją Vykintą Gutauską, prašė bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose.

Žuvusios merginos ir jos mamos interesus atstovaujantys advokatai įsitikinę, kad viešumas padėtų ne tik demaskuoti prokurorų darbo trūkumus, bet ir užtikrintų teisingumo įgyvendinimą. Abu teisininkai tikino, kad apie D. Didžiūnaitytės tragediją jau buvo parašyta ir paskelbta viso labai daug, kad viešas teismas padėtų apsaugoti potencialias nusikaltimų aukas. G. Černiauskas tikino, kad tokia jo pozicija yra suderinta su žuvusios merginos mama ir kitais giminaičiais.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Teismas padarė pusvalandžio pertrauką, kurios metu paprašė kaltinamuosius ir jų gynėjus susipažinti su advokato G. Černiausko pateiktu prašymu.

Teisėjas nusprendė – procesas bus neviešas ir iškart sulaukė dar vieno G. Černiausko prašymo. Jis pareiškė nepasitikintis teisėju ir pareiškė jam nušalinimą. Teisėjas S. Bliudsukis pats turėjo nuspręsti, ar tam yra pagrindas.

Ar teisėjas nusišalins, paaiškės vasario 13 dieną.

Advokatas patvirtino, kad iš abiejų kaltinamųjų bus reikalaujama 200 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.


Ikiteisminis tyrimas dėl 22 metų merginos žūties pradėtas 2017 metų lapkričio 20 dieną, po to, kai ji iškrito iš bendro naudojimo 14 aukšto viešbučio balkono Klaipėdoje ir žuvo.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl daugiau nusikaltimų: be minėtųjų, taip pat dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.

Tačiau, kaip yra skelbusi prokuratūra, atlikus visus duomenų rinkimo ir patikrinimo veiksmus, sulaukus visų specialistų išvadų ir ekspertizių aktų, gavus reikalingus duomenis iš užsienio valstybių, baudžiamasis procesas dėl šių straipsnių nutrauktas.

Šį sprendimą skundė merginos artimųjų advokatas, jo skundus nagrinėjo aukštesnysis prokuroras, Klaipėdos apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismai, visi jie skundus atmetė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Iki nelaimės kur buvo tėveliai.?

Anonimas

Anonimas portretas
Ar ne per brangiai įkainavo tą savižudę ?

mociute

mociute portretas
Tai paleistuve kodel jos drauges nevaziavo kartu nors prase ,bet jinai nevaziuotu pati kalta ir sioj istorijo kalta tis ta paleistuve kaip sakoma patarleij kumele nenores kuilys neuzsoks ir tevams butu geda dabar del to dukros,o juos tikrai nuosirdziai uzjauciu
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių