Smaugęs žmoną vyras – areštinėje

Sekmadienį vakare policininkai skubėjo į Klaipėdos priemiestyje esantį Martinų kaimą. Čia pagalbos reikėjo sutuoktinio smurtą patyrusiai moteriai.

46-erių moteris pagalbos paprašė 23.22 val. Ji teigė, kad vyras grasino jai ir griebėsi drastiškų veiksmų.

Atskubėję pareigūnai rado sodyboje girtą įtariamąjį ir pasodino jį į tarnybinį automobilį.

Vyras buvo akivaizdžiai neblaivus ir atsisakė pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu. Vėliau jam nustatytas 1,7 prom. girtumas.

Moteris guodėsi pareigūnams, kad sutuoktinis ne tik grasino su ja susidorojimu, bet ir buvo sugriebęs už kaklo ir bandė ją smaugti.

Įtariamasis smurtu artimoje aplinkoje uždarytas į areštinę, jo apklausa buvo planuojama pirmadienį, kai pareigūnai įsitikins, kad jis visiškai prablaivėjo.

Anksčiau dėl vyro smurto policininkai į šią šeimą nebuvo kviečiami.

„Kol kas smurtas šeimose vis dar yra pagrindinė mūsų problema, šių nusikalstamų veikų skaičius yra didžiausias, lyginant su kitais nusikaltimais. Manau, kad vien policija šios situacijos nepakeis. Reikėtų, kad į kovą prieš smurtą artimoje aplinkoje įsijungtų daugiau organizacijų. Reikia dar daug darbo ir pastangų, kad išgyvendintume šį reiškinį. Mes atvažiuojame ir konstatuojame jau įvykusio smurto faktą, o kad to nebūtų reikia ieškoti priežasčių ir dirbti prevenciškai. Viena didžiųjų šios blogybės priežasčių – alkoholis“, – kalbėjo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis.

Nors įstatymas dėl smurto artimoje aplinkoje kriminalizavimo galioja ne vienerius metus, smurto atvejų vis dar nemažėja. Tai patvirtino ir R.Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista!

Keista! portretas
"Otela" sitiek metu menu vadina,o cia uz ta pati - i tamsiaja!?

Q

Q portretas
nu bet kad su 1,7 boba smaugti , tai iš fantazmu srities , o bobelė taip pat gera - neprismaugė dar , o ji jau skambina ...

vel

vel portretas
stambulo konvencijos prakisinejimas! Kodel nerasote apie pe de ras tu lgbt zala jaunimui?????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių