Šilutiškiui atsiųstame voke – pluoštas suklastotų pinigų

Padirbti pinigai – jokia retenybė. Jais klastočių platintojai stengiasi atsiskaityti už menkas paslaugas, taip tikėdamiesi gauti grąžą tikrais eurais.

Pastaruoju metu Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vis praneša apie inkasacijos metu rastus padirbtus pinigus. Dažniausiai tai 50 ir 100 eurų banknotai. Savaitgalį pranešta, kad tyrimui pateikta dviejų eurų moneta tikrai buvo netikra.

Gali būti, kad pareigūnams pavyks surasti pinigų klastotojus, jei bus išsiaiškinta, kas Šilutėje gyvenančiam vyrui atsiuntė pluoštą netikrų eurų.

Šeštadienį ryte į Šilutės policiją kreipėsi 31 m. vyras.

Pasirodo, dar sausio 16 d. ryte jis savo pašto dėžutėje rado voką. Ant jo buvo nurodytas pareiškėjo adresas, bet gavėjo pavardė buvo kito žmogaus, kurio vyras nepažinojo. Savaitę jis tikėjosi, kad žmogus, kurio pavardė nurodyta ant voko, ateis pasiimti laiško. Nesulaukęs vyras nusprendė atplėšti voką.

Jo turinys apstulbino šilutiškį. Jame buvo 30 vienodų kupiūrų, tai buvo tais pačiais serijos numeriais pažymėti 50 eurų nominalo banknotai ir viena 20 eurų kupiūra.

Atgalinio adreso ant voko nebuvo.

Tą patį rytą vyras kreipėsi į policiją.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, palyginti su ankstesniais metais, Klaipėdos krašte suklastotų pinigų plitimas sumažėjęs.

Pernai dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo arba realizavimo pradėti 84 ikiteisminiai tyrimai, Klaipėdoje – 44 tyrimai. O 2019-aisiais apskrityje atlikti 164, Klaipėdoje – 119 tyrimų.

2019-ųjų rugpjūtį į rinką pateko trys suklastotos 200 eurų nominalo kupiūros. Viena jų pastebėta inkasuojant pinigus.

Dar vieną klastotę pernai rugpjūtį atpažino maistą į namus išvežiojantis asmuo. Kupiūrą jam bandė įbrukti klientas. Netikru pinigu vasaros pabaigoje bandė atsiskaityti ir dviratį išsinuomoti norėjęs vaikinas.

Klaipėdos policininkai nustatė įtariamąjį, 23-ejų vaikinas kaltę pripažino ir sutiko atlyginti žalą. Pernai keleivis padirbta dešimtine atsiskaitė su taksistu. Keleivis negalėjo paaiškinti, iš kur gavo netikrą kupiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių