Šilutės savivaldybės vadovų piktnaudžiavimo tyrime – 7 įtariamieji

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos tyrime dėl Šilutės rajono savivaldybės ir savivaldybės įmonių vadovų galimo piktnaudžiavimo be penkių anksčiau sulaikytųjų įtariamųjų įtarimai pareikšti dar dviems asmenims.

Kaip BNS informavo tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis, trečiadienį turėtų būti sprendžiama dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems skyrimo.

„Byloje šiuo metu yra septyni įtariamieji. Tarp jų yra savivaldybės įmonių darbuotojų, kitų įmonių darbuotojų – kalbama ir apie komercines įmones“, – BNS sakė A. Velutis.

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) informavo, kad įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, neteisėtai duotais nurodymais savivaldybės tarnautojams, savivaldybės įmonių vadovams, pareikšti penkiems asmenims: merui, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovui Vytautui Laurinaičiui, socialdemokratams – vicemerui Algiui Bekeriui, administracijos direktoriui Sigitui Šepučiui, Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjui Remigijui Rimkui.

BNS žiniomis, vienas įtariamųjų – Šilutės autobusų parko vadovas Artūras Stonkus.

A. Velutis BNS patvirtino, kad tarp naujų įtariamųjų – ir Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Šilutės skyriaus vadovas. Skyriui vadovauja Algirdas Balčiūnas.

Pasak NŽT atstovo spaudai Ruslano Golubovo, A. Balčiūnas informavo tarnybos direktorių, kad STT Klaipėdos skyrius jį trečiadienį pakvietė „procesiniams veiksmams“, tačiau daugiau informacijos apie savo vaidmenį byloje kol kas nepateikė.

A. Velutis taip pat patvirtino, kad teisėsauga tiria autobusų parko iškėlimo iš miesto centro projekto aplinkybes. Buvusio autobusų parko vietoje prie Tilžės ir Katalikų gatvių sankirtos dar šiemet planuota atidaryti prekybos centrą „Lidl“, čia atsiras ir nauja autobusų stotis. Parkas iškeliamas į Dariaus ir Girėno gatvę. Statybos darbus vykdo bendrovė „Projesta“.

„Taip, tos aplinkybės tokios, kad ne viskas buvo daroma pagal įstatymo reikalavimus būtent vykdant šį projektą. Kol kas įtarimai pareikšti dėl veikų, susijusių su šio projekto vykdymu“, – kalbėjo prokuroras.

Pasak jo, tyrime kalbama apie padarytą žalą aplinkai  nesiimant priemonių pašalinti užterštumo dviejose minimose teritorijose.

„Tyrimas yra dėl galimo užterštumo, t.y. žinant, kad jis yra ir nesiimant tinkamų priemonių jį likviduoti“, – teigė prokuroras.

A. Velutis nežada kreiptis į teismą dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems ir sako neprašysiantis jų suėmimo.

„Bus paskirtos kardomosios priemonės tyrėjų nutarimu, greičiausiai – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti“, – sakė jis.

Prokuroras taip pat patvirtino kreipęsis į teismą dėl dviejų asmenų – S. Šepučio bei R. Rimkaus nušalinimo nuo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Šilutėje ES lėšos panaudojamos ,kad ką nors mikliai apvogti. Statant uostelį buvo apvogti baidarininkai -kanojininkai. Ten taip elgtis gali tik paskutiniai svolačiai , naikindami vaikų sąlygas sportuoti, gerų žmonių entuziazmą. Ten vienarankiai vagys , aplenkia šešiarankį dievą Šivą...

Re

Re portretas
Ten nebuvo jokios ekologinės katastrofos, kaip klaidingai nupiešė situaciją mūsų šalies žiniasklaida. Tik nugaruojantis benzonas, kuris išvežtas utilizuoti. Nu čia Klaipėdos STT tokią kiaulystę Šilutei padarė, kad ačiū, mums jau užtenka to dėmesio ir jo nereikia. Su tom problemom susitvarkėm patys, tegul kiti nesikiša kur nereikia. Šilutėje nusistovėjo stabili valdžia, mieste vykdoma daug darbų už ES lėšas.

jonas

jonas  portretas
Kas nezino kad Silute svogeriu krastas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių