Šaldytos produkcijos ir telefono vagyste įtariamo klaipėdiečio laukia teismas

  • Teksto dydis:

Klaipėdietis bus teisiamas dėl vagysčių iš įvairių prekybos vietų – vyras pavogė per 170 kilogramų šaldytos produkcijos, demonstracinį telefoną ir kitus daiktus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo 2020 metų gruodžio iki 2021 metų kovo kaltinamasis, įsibraudamas bei pagrobdamas įvairų turtą, galėjo padaryti daugiau nei 3 tūkst. eurų žalą.

Tyrimo duomenimis, nusikalstamas veikas vyras vykdė įvairiose uostamiesčio vietose: prekybos centruose, kavinėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, veterinarijos klinikoje. Skaičiuojama, kad bene didžiausią nuostolį – beveik 2 tūkst. eurų – kaltinamasis padarė iš prekybos centro stendo pavogęs demonstracinį mobilųjį telefoną.

Kaip antradienį skelbia prokuratūra, kaltinamojo taikiniu tapo ir viena uostamiesčio kavinė, iš kurios jis, įtariama, pavogė daugiau nei 170 kilogramų šaldytos produkcijos. Taip pat, įtariama, kad vyras galėjo įsibrauti į vieną Klaipėdoje esantį butą, tačiau, pastebėtas namuose buvusio šeimininko, kaltinamasis pabėgo.

Tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Regina Bučinskaitė teismo prašė kaltinamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Klaipėdos apylinkės teismas šį prokurorės prašymą tenkino ir šiuo metu kaltinamasis yra suimtas.

„Asmenys, turėdami įvairiausių motyvų, kėsinasi pagrobti arba pagrobia svetimą turtą, manydami, kad tokie jų nelegalūs veiksmai išaiškinti nebus. Tokia veikla yra nusikalstama, ji stebima, išaiškinama ir šie asmenys patraukiami baudžiamojon atsakomybėn. Nors nusikaltėliai ir sulaukia teisingumo, tačiau žmonės turėtų būti atidūs ir saugoti savo turtą“, – teigia tyrimui vadovavusi prokurorė R. Bučinksaitė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą numato bausmę viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą arba automobilį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Gerovės valstybėje norint išgyventi tenka vogti.

Klpd.

Klpd. portretas
Ne iš gero gyvenimo bahuriukas suvartė..Ar kam rūpi kaip tokie gyvena, ką valgo, kur miega ir kokias turi galimybes pakeist savo košmarus į normalų egzistavimą? Pilna socialinininkų, užimtumo tarnybos darbštuolių:D) ir kitokios sušaros kurie a'lia ,,integruoja i bendruomene" ir dirba su tokiais varguoliais o iš tikrųjų tik sunkia sau pinigus jais prisidengę. Mala suda nieko nevertuose apmokymuose ,,įgūdžių formavime " ir kituose vėjų projektuose

TEISINGUMAS

TEISINGUMAS portretas
MATYT JO TĖVAI NE POLITIKAI TODĖL IR TEISIA IR SKIRS KALĖJIMĄ.....O VAT MERGINĄ SUŽALOJUSIAM POLITIKŲ SŪNUI TIK PASIŽADĖJIMAS MOKYTIS IR BUTI VAKARE NAMUOSE...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių