Rusijos pilietis ir trys lietuviai stos prieš teismą dėl neteisėto disponavimo narkotikais

  • Teksto dydis:

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis prieš Klaipėdos teismą teks stoti trims lietuviams ir vienam Rusijos piliečiui, įsigijusiam ir automobilyje vežusiam apie pusę kilogramo kanapių, penktadienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje leidimą gyventi Lietuvoje turinčiam Rusijos piliečiui bei vienam Kauno gyventojui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis kaltinimai pareikšti ir dviem šilutiškiams.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Rusijos pilietis beveik pusę kilogramo narkotinės medžiagos – kanapių – galėjo įsigyti pernai lapkritį iš Kaune gyvenančio pažįstamo asmens.

Po Kauno mieste įvykusio neteisėto sandorio vyras automobiliu vyko namo, tačiau pakeliui buvo sustabdytas policijos pareigūnų, kurie jo automobilyje rado gabenamus kvaišalus.

Įtariama, kad šias narkotines medžiagas jis ketino platinti kitiems asmenims. Pareigūnai, patikrinę kaltinamojo automobilį bei atlikę kratą jo namuose rado ir daugiau kvaišalų – apie 30 gramų neteisėtai laikomų kanapių.

Nepaisant to, Rusijos pilietis toliau vykdė nusikalstamas veikas. Tyrimo metu gauta duomenų, kad iš minėto vyro šių metų kovą kvaišalų galėjo įsigyti du Šilutėje gyvenantys vyrai. Vienas jų galimai įsigijo daugiau nei 20 gramų, o kitas – beveik 15 gramų kanapių.

Policijos pareigūnai, kovo mėnesį atlikę kratą Rusijos piliečio namuose, rado neteisėtai laikomos narkotinės medžiagos – kanapių. Kratos metu taip pat rastas ir šaunamasis ginklas bei didelis kiekis – 130 vnt. – šaudmenų, kuriems laikyti leidimo kaltinamasis neturėjo.

Užsienio šalies piliečiui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei dėl neteisėto jų disponavimo be tikslo platinti.

Jis taip pat privalės atsakyti ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

Kaune gyvenančiam vyrui kaltinimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, o abiem šilutiškiams –  dėl neteisėto jų disponavimo be tikslo platinti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvės partija ruošiasi rinkimams

laisvės partija ruošiasi rinkimams portretas
nu su burlioku viskas aiškų, o tie Lietuvos piliečiai ar ne su skeltanagių pavardėm

O zodis

O zodis portretas
"tureti" - jau panaikintas!? Ar "perjautri" uzduotis rasyti lietuviskai?

tas ruzkis gerai pasiruošęs,

tas ruzkis gerai pasiruošęs, portretas
šautuvas, kibiras šovinių, belieka tik gerai apsirūkyti ir urą ą ą ! už putką!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių