Pribloškianti naujiena: klaipėdietis sužinojo, kad yra įmonės vadovas

Pareigūnai jau pusę mėnesio aiškinasi, kas niekuo dėto žmogaus vardu įregistravo uždarąją akcinę bendrovę. Kol kas užčiuopti siūlo galo nepavyksta, bet labai greitai padėtis gali pasikeisti.

Lapkričio 17 d. į uostamiesčio policiją kreipėsi žmogus, kuris buvo priblokštas sužinojęs, kad oficialiuose dokumentuose yra įvardijamas kaip maisto produktų prekyba besiverčiančios įmonės vadovas.

Žmogus, kuris visą gyvenimą dirba samdomu darbuotoju, su teisėsauga neturėjęs reikalų ir vadinamas doru piliečiu, pranešė nesąs susijęs su bendrove ir neįsivaizduojąs, kaip įmonė buvo perregistruota jo vardu.

Pareigūnai ėmėsi tikrinti įvykio aplinkybes.

Pasirodo, pareiškėjas pernai pametė asmens tapatybės kortelę. Pats jis įtaria, kad būtent šiuo dokumentu pasinaudota perregistruojant įmonę jo vardu.

Apie dokumento praradimą žmogus buvo informavęs policiją. Šis faktas turėtų tapti dar vienu įrodymu ikiteisminiame tyrime dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo jo klastote.

Oficialią žinią, kad tapo bendrovės vadovu, žmogus gavo iš valstybinės įstaigos.

Kol kas nežinia, kokiu būdu buvo perregistruota įmonė, ar tai buvo padaryta elektroniniu būdu, gal kažkas viso labo suklydo įvesdamas duomenis.

Pareigūnai dar nežino, ar minima įmonė veikia, ar yra sustabdžiusi savo veiklą.

Per 10 dienų nuo pareiškimo priėmimo dienos ne visos oficialios įstaigos pateikė atsakymus į policijos užklausas.

Galima tik spėlioti, kad perrašydami įmonę to nežinančiam žmogui kažkokie asmenys galėjo siekti užmaskuoti fiktyvius sandorius.

Ne kartą būta, kai įmonė įregistruojama benamio vardu. Taip atsitinka, kai siekiama išvengti mokesčių ar įvykdyti aferą. Tada visa atsakomybė ir mokesčių našta tenka oficialiam įmonės vadovui, net jei jis yra asocialus asmuo.

Šiuo atveju kažko panašaus pareigūnai dar nenustatė.

"Kai gausime atsakymus iš visų oficialių institucijų, turėtų paaiškėti, kokiu pagrindu įmonė perrašyta pareiškėjo vardu ir ar šiam veiksmui įvykdyti buvo panaudotas prarastas dokumentas", – teigė Klaipėdos miesto policijos komisariato vadovas Albinas Misevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius Jotautas

Andrius Jotautas portretas
Na ir durnas tūrėtų būti Notaras apsiimti su asmeniu kurio išvaizda skirtūsi nuo dokumente esančios nuotraukos...

Bardakas

Bardakas portretas
Kaip gali be pacio žmogaus viska daryti,dar elektroniniu,kreditai-bankuose jokios apsaugos,pasaulio pabaiga,niekur nei del ko neapsaugoti

Iskur

Iskur portretas
Tokias pasakas traukia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių