Policija tikrino, kaip dviračių ir paspirtukų vairuotojai laikosi taisyklių

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Klaipėdos apskrityje policija tikrino, kaip dviračių ir paspirtukų vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių.

Rugsėjo 24–25 dienomis patikra surengta Palangoje prie mokyklų, jos metu nustatyti net 29 pažeidimai – dažniausiai nepilnamečiai asmenys nedėvėjo šalmų, kurie jiems privalomi. Visi pažeidimus padarę moksleiviai buvo jaunesni nei 16 metų, tad pareigūnai spręs dėl atsakomybės taikymo jų tėvams, pažymima Klaipėdos apskrities policijos pranešime.

Tuo tarpu šeštadienį Klaipėdos miesto ir Kelių policijos tarnybos pareigūnai policines priemones surengė uostamiestyje bei Gindulių ir Slengių kaimuose, Klaipėdos rajone. Dienos metu, Tiltų gatvėje, Klaipėdoje, pareigūnai patikrino 140 dviratininkų ir 30 paspirtukais važiavusių asmenų bei surašė 24 protokolus už įvairius pažeidimus – asmenys iki 18 metų važiavo be šalmų, kai kurie važiavo netvarkingais dviračiais be privalomų šviesų. Pareigūnai taip pat prevenciškai pasikalbėjo su dviratininkais ir paspirtukininkais, kurie važinėjosi pėsčiųjų, o ne dviračių takais.

Tuo tarpu Kelių policijos tarnybos pareigūnams patikrinus dviračių priemonių vairuotojus Klaipėdos rajone Slengiuose ir Ginduliuose, šeštadienio dieną nustatyti šeši pažeidimai. Dažniausiai tai buvo nepilnamečiai vaikai, gatvėmis važiavę be šalmų, taip pat nesaugiai manevruodami gatvių viduriu ir nesilaikydami kelių eismo taisyklių kėlė pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams. Jauniausiam pažeidėjui buvo vos 8 metai – visi nepilnamečiai perduoti tėvams, kuriems dėl vaikų nepriežiūros pradėtos administracinio nusižengimo teisenos.

Šeštadienio vakarą, Kelių policijos tarnybos pareigūnams patikrinus dviračių priemonių vairuotojus Klaipėdos senamiestyje, iš 150 patikrintų asmenų nustatyti net 42 pažeidimai.

Per savaitgalį vykdytas priemones Klaipėdos kelių policijos pareigūnai patikrino ir 311 automobilių, išaiškino keturis neblaivius vairuotojus. Šeštadienį, rugsėjo 26 dieną, apie 16.55 val. Klaipėdos rajone, Ginduliuose, automobilio „Ford“ vairuotojui, 1974 m. gimusiam vyrui, nustatytas 1,32 prom. girtumas, 23.42 val., Šilutės pl., Klaipėdoje, sustabdyto automobilio „Toyota“ vairuotojai, 1982 m. gimusiai moteriai, nustatytas 0,66 prom. girtumas. Dar viena neblaivi, taip pat „Toyota“ vairavusi, 1966 m. gimusi moteris buvo sustabdyta sekmadienį, rugsėjo 27 dieną, Naujojoje uosto g., jai pareigūnai nustatė 1,28 prom. girtumą. Šeštadienį apie 18.15 val. Minijos g., sustabdyto automobilio „Lada“ vairuotojas (gim. 1964 m.) atsidūrė areštinėje – jam nustatytas 1,87 prom. girtumas, be to, vyras neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę.

Keturi pareigūnų patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo. Dar septyniolika vairuotojų turės atsakyti už tai, kad nepaisė eismą draudžiančių ženklų.

Rugsėjo 25–27 dienomis, Kelių policijos pareigūnai Klaipėdos mieste išaiškino ir devynis neblaivius, dviračiais ar elektriniais paspirtukais važiavusius asmenis. Jiems nustatytas neblaivumo laipsnis svyruoja nuo 0,48 prom. iki 1,62 prom.

Klaipėdos apskrities pareigūnai primena, kad visiems eismo dalyviams būtina laikytis Kelių eismo taisyklių ir suvokti, jog kartais mažiausia klaida gali kainuoti sveikatą ar net gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Koke še valdže tik žiuri kaip pripildit sau kišenes

nu

nu portretas
policijai,pastovėkit ten prie šviesaforų pamatysit kas darosi, arba laisvose zonose, kur vaikščioja pėstieji, kai jie per pėsčiųjų praėjimuos pervažiuoja tas tas pats liečia dviratininkus,kurie pravažiuos šviesaforus,net neapsižvalgę pėsčiųjų perėjose

Kokie paspirtukai?

Kokie paspirtukai? portretas
Kodėl visi juos vadina paspirtukais (?), kai varomi elektra. Gal elektroriedžiai ar dar kaip kitaip. Vakar Debreceno g. vos nenudaužiau motinėlę su vaiku susilipusius ant el-riedžio (vos ne briedžio :)) ir lekiant per pėsčiųjų perėją su vėjeliu. Įlėkė į perėją staigiai, netikėtai. Dar sugebėjo špygą parodyti. Mandruolė ... iki kito karto.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių