Pinigus pasisavinęs Kuršių nerijos posto kontrolierius siekia būti išteisintas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas praėjusią savaitę pradėjo nagrinėti vyro, dirbusio Alksnynės kontrolės poste, bylą – jis kaltinamas pasisavinęs į Kuršių neriją vykstančių vairuotojų sumokėtas rinkliavas – 1730 eurų.

Klaipėdos apylinkės teismas birželį Andrių S. pripažino kaltu dėl turto pasisavinimo. Kaltinamasis nuosprendį apskundė apygardos teismui ir siekia būti išteisintas.

Dar vienas teismo posėdis, kuriame vyks įrodymų tyrimas, planuojamas spalio 6-ąją.

Nusikaltimą vyras padarė prieš septynerius metus ir jis paaiškėjo Neringos savivaldybei sulaukus Valstybinės mokesčių inspekcijos informacijos, kad savivaldybė galimai neapskaito lėšų. Viena moteris VMI pranešė už įvažiavimą sumokėjusi 10 eurų, tačiau kasininkas jai pateikė kvitą, kuriame buvo išmušta nulis eurų.

Nusikaltimas paaiškėjo pradėjus auditą.

2015 metų sezono metu, dirbdamas kontrolės posto kasininku, Andrius S. buvo atsakingas už grynuosius pinigus ir surenkamą vietinę rinkliavą už įvažiavimą į valstybės saugomą nacionalinio parko savivaldybės administruojamą teritoriją.

Bylos duomenimis, nuo 2015 metų gegužės pabaigos iki rugpjūčio pabaigos vyras pro postą praleido 178 transporto priemones. Jų vairuotojai sumokėjo rinkliavas, tačiau automobilius kontrolierius praleido panaudodamas jam patikėtas nulines bekontaktes korteles.

Surinktų 1730 eurų vietinės rinkliavos už įvažiavimą į nacionalinio parko teritoriją Andrius S. į kasą neįnešė ir taip pasisavino  savivaldybei priklausantį turtą, rašoma pirmos instancijos teismo sprendime.

Apylinkės teismas birželį Neringos savivaldybės administracijai priteisė 1730 eurų turtinės žalos, vyrui skyrė 1129 eurų  baudą. Andrius S. įpareigotas savivaldybei atlyginti ir apie 4 tūkst. eurų teisinės pagalbos išlaidų.

Kaltinamasis Andrius S. nei ikiteisminio tyrimo, nei teisiamojo posėdžio metu kaltės dėl svetimo turto pasisavinimo neprisipažino, tačiau, teismo nuomone, jo kaltė padarius nusikalstamą veiką įrodyta byloje surinktais ir teismo ištirtais įrodymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vagys viespatauja,teismai paperkami,

Ramus

Ramus portretas
Masiulio broliu yra dar LT ne vienas....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių