Patikrinus žvejus ir medžiotojus aptikta pažeidimų: konfiskuotas automobilis ir ginklas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato VTT Prevencijos skyriaus pareigūnai, kartu su Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistais vasario 3 d. tikrino kaip Klaipėdos apskrityje žvejai ir medžiotojai laikosi karantino reikalavimų bei žvejybos ir medžioklės tvarką reglamentuojančių taisyklių.

Kretingos rajone, Juodupėnų k., patikrinus apie 30 ant Juodupėnų tvenkinio ledo žvejojančių asmenų, vienam iš jų – 2003 m. gimusiam vaikinui, neturėjusiam privalomų dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų, pareigūnai surašė protokolą dėl mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo, vaikinui skirtas įspėjimas.

Tą pačią dieną, patikrinus Kretingos r. Juodupėnų k. esančią sodybą, pareigūnai sodybos teritorijoje aptiko dviejų šernų kailius – Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai išsiaiškino, jog pirminiais duomenimis, minėtas asmuo neturėjo šernų sumedžiojimo aplinkybes patvirtinančių dokumentų, faktas apie medžioklę nepažymėtas medžiotojo kortelėje. Už šį nusižengimą asmeniui surašytas protokolas pagal LR ANK 290 str. 1 ir 7 d. Vyro padarytą nusižengimą nagrinės teismas, tuo tarpu iš jo paimtas automobilis „Jeep Grand Cherokee“, bei medžioklis ginklas su optiniu prietaisu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių