Nidos oro uoste jau neapsieita be incidentų: vėjas nupūtė besileidžiantį lėktuvą

Nidos oro uoste sekmadienį įvyko pirmasis incidentas – jaunas pilotas nesuvaldė lengvo lėktuvo ir nuvažiavo į pievą šalia tūpimo tako. Žmonės incidento metu nenukentėjo.

Nidos oro parkui vadovaujantis Bronius Zaronskis patvirtino, kad besileidžiančio mažo lėktuvo pilotą ištiko nesėkmė, besileidžiantį dvivietį ultralengvąjį lėktuvą „Bristell“ pagavo vėjo gūsis ir nubloškė jį nuo tako.

Lėktuvas truputį nukentėjo, pasak B.Zaronskio. Jis prasitarė, kad lėktuvas žemę užkabino sparnu, patyrusiam pilotui ir oro uosto vadovui atrodo, kad truputį apgadintas vienas lėktuvo sparnas, tačiau draudimas turėtų atlyginti patirtą žalą.

Specialistas mano, kad mechanikas šį gedimą galės pataisyti vietoje.

„Nieko ten labai neatsitiko, paprasčiausiai, pilotas turi mažai patirties, yra jaunas ir nesuvaldė, va ir užnešė jį į šoną. Gal jis nedaug valandų skraidė. Vėjas nebuvo labai menkas, bet nebuvo ir stiprus. Tai buvo ypatingos sąlygos, virš vandens skrendant, kol pasiekia žemę gaunasi slenksčiai, pilotui visa tai visai kitaip atrodo. Tokioje situacijoje reikia šiokios tokios patirties“, – pasakojo B.Zaronskis.

Neseniai atidarytame oro uoste, tai pirmasis incidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justelis skinderskis sako, kad čia 420,

justelis skinderskis sako, kad čia 420, portretas
matyt žino, jei taip sako...

specialistas mano, kad mechanikas pataisys gedimą vietoje,

specialistas mano, kad mechanikas pataisys gedimą vietoje,  portretas
jūs ką idiotai, dešiniu sparnu pirdolino į kelmą, sparnas visiškai suniokotas, visa lėktuvėlio geometrija perkreipta, visa važiuoklė sulaužyta, nerašykite nesamonių, pusė nidos ėjo žiūrėti to suknežinto lėktuvėlio, ką jūs norite apgauti. " nuvažiavo į pievą ", tai jūs žurnalistai pievose.

Užmaskuotas numeris

Užmaskuotas numeris portretas
kažkodėl negirdime ar yra pradėtas incidento tyrimas: 1. Ar kas nors bent apžiūrėjo skridusius asmenis, ar jie nepatyrė sužalojimų? 2. Kokie yra lėktuvo nuostoliai? Pagal nuotrauką matosi lūžęs sparnas.. tokie gedimai vietoje ir lengvai netvarkomi..turi būti atlikta po remonto ekspertizė leidžianti skraidyti 3. Dėl ko įvyko incidentas ir kaip ateityje jų išvengti 4. Kodėl buvo slepiama maskuojama atpažinimo numeracija 5. Įvertinti aerodromo personalo veiksmai 6. Sustabdomi visi skydžiai iki komisija paskelbs išvadas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių