Nebūtinus reikalus teko atidėti: rizikavo važiuoti ten, kur vykti nevalia

Patikros prie įvažų į rajonų centrus parodė, kad po pirmųjų kontrolės dienų žmonės nepasimokė ir sekmadienį toliau rizikavo važiuoti ten, kur jiems vykti buvo nevalia.

Traukė prie parkomatų

Sekmadienį daugiausia automobilių tikrinta Klaipėdos prieigose. Policijos pareigūnai patikrino 7 902 vairuotojų dokumentus.

178 norintieji patekti į Klaipėdą nebuvo įleisti. Kad ir kokius argumentus jie dėstė, turėjo paklusti policininkų reikalavimui važiuoti, iš kur atvykę.

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai patikrino 1,4 tūkst. vairuotojų, nemaža jų dalis važiavo į Gargždus iš artimiausių gyvenviečių: Dauparų, Vėžaičių, Kvietinių, Šernų, Dovilų.

Buvo ir tokių, kurie važiavo į Gargždus iš Slengių. Slengiškius labiau viliojo ne maisto prekių parduotuvės, o paštomatai. Daugelis žmonių siuntas gavo į rajono centro paštomatus ir siuntų skyrius, nes Gargžduose jų daugiau nei prie prekybos centro jų gyvenvietėje.

Sekmadienį, kaip ir kitomis patikros dienomis, buvo nemažai norinčiųjų įvažiuoti į rajono centrą be rimto pagrindo. Nemažai tokių buvo klaipėdiečiai. Žmonės minėjo norintys nusipirkti dažų, kažkokių kitų dalykų, be kurių karantino metu reikėtų išsiversti.

Sumažėjo iškvietimų

"Savaitgalis ir pora darbo dienų bus laikas sutvarkyti paskutinius reikalus. Labai tikiuosi, kad per Kalėdas žmonės nebenorės kažkur važiuoti ir nesielgs kaip per Velykas, kai antrąją šventės dieną kai kas dar susiruošė nusipirkti majonezo. Norėtųsi, kad šįkart šventes praleistume ramiai, – viltimis dalijosi Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė. – Džiaugiamės, kad nemaža dalis žmonių labai geranoriški, pasiruošę, prie lango priglaudė dokumentus ir negaišindami visų greitai galėjo važiuoti toliau."

Norėtųsi, kad šįkart šventes praleistume ramiai.

Komisariato vadovė pastebėjo, kad, pradėjus veikti postams, apie 30 proc. sumažėjo policijos kvietimų į avarijos vietas, pranešimų apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir net smurtą šeimoje.

Po muštynių – baudos

Sekmadienį 17.32 val. Gargžduose, Tilto gatvėje, patikros poste dirbę pareigūnai sustabdė "Peugeot 407", kurio vairuotojas sukėlė įtarimų dėl girtumo.

49-erių vyras buvo vidutinio apgirtimo laipsnio, alkoholio matuoklis parodė 1,59 prom. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Klaipėdos rajono policininkai nubaudė tris asmenis už karantino reikalavimų nesilaikymą.

Pasirodo, susirinkę švęsti jie susibarė. Vienas kompanijos dalyvių iškvietė policininkus malšinti kilusio konflikto. Tada ir paaiškėjo, kad kartu girtavo, o paskui kibo į atlapus ne vienos šeimos nariai, o, kaip dabar įprasta sakyti, skirtingų namų ūkių nariai.

Visiems trims skirta 250 eurų bauda.

Mašinos neapžiūrėjo

Vienas žmogus tikino važiuojantis iš rajono į Plungę apžiūrėti parduodamo automobilio. Šį reikalą jam teko atidėti.

Keli kiti tikino važiuojantys į Klaipėdą pasiimti užsakytų prekių. Vienas jų važiavo Plungės aplinkkeliu iš Telšių, tačiau kito būdo, kaip įvažiuoti į Plungės pakraštį, nėra.

"Įsakymo reikia laikytis. Tokiu atveju reikėtų pasitelkti kurjerių tarnybą, kad patiems netektų niekur važiuoti, nervintis ir gaišti", – paaiškino Plungės rajono policijos komisariato vadovas Gintautas Pocevičius.

Kretingoje per sekmadienį penkiuose postuose patikrinta 2 222 automobiliai, į miestą įvažiuoti neleista 24 vairuotojams.

Rasa Stasiulaitienė / Policijos nuotr.

Palangoje patikros metu pareigūnai bendravo su 2 035 vairuotojais, į kurortą neleista įvažiuoti 80-iai norinčiųjų.

Rietave policininkai patikrino 611 automobilių ekipažus, neleista įvažiuoti septyniems.

Skuode patikrinta 837 vairuotojai, neįsileido keturių.

Neringoje patikrinti 84 automobiliai, atgal teko grįžti dviem vairuotojams.

Pareigūnai patikino, kad programėlės padeda jiems nustatyti ir vairuotojų pražangas, kai važinėjama techniškai nepatikrintais automobiliais, be privalomojo civilinio draudimo.

O vienas vairuotojas turėjo nemalonumų, nes jo mašina buvo vasarinėmis, gerokai nudėvėtomis padangomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
To Anonimas . Turiu pareikšti , kortelės buvo įvestos ne prie vokiečių , o prie rusų . Vokiečiai karo metų ir esant maisto produktų stygiui - tik pratesė., Beje Rusijoje , ne Lietuvoje kortelės galiojo daug metų po karo . Žuvus tiek vyrų nebuvo kas dirba . Nors reikia pažymėti, kas geria netruko .

Anonimas

Anonimas portretas
Sako kad ruosiasi ivesti maisto korteles kaip prie vokieciu okupacijos.

R

R portretas
Na kas per kaimiečiai esate. Na reik i Gargždus siuntą pasiimt, sakai ,kad į vaistinę važiuoji .Na ir praleis. Protelio kaip pas tikrus kaimiečius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių