Motorolerio istorija sulaukė pabaigos

  • Teksto dydis:

Buvęs Rietavo policijos komisariato viršininkas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos ir dėl to, kad apgaule įgijo svetimą turtą, pripažintas kaltu.

Nuosprendį apskundė

Klaipėdos apygardos teismas kovo pabaigoje buvo nusprendęs, kad Aloyzas Vaičiulis nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Tačiau šį teismo sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Lietuvos apeliacinis teismas sutiko su Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Romo Jasevičiaus apeliacinio skundo argumentais.

Sugalvojo schemą

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad eidamas Rietavo policijos komisariato viršininko pareigas A.Vaičiulis piktnaudžiavo tarnyba bei apgaule įgijo automobilį "Opel Omega" ir motorolerį "Peugeot Speedake".

Nustatyta, kad 2012 m. vasaros pabaigoje A.Vaičiulis, nuvykęs į nukentėjusiosios namus, jai pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją, esą moteris turi sumokėti už automobilio saugojimą Rietavo policijos komisariato teritorijoje. Tačiau pareigūnas moteriai pasiūlė ir kitą išeitį – pasirašyti tam tikruose dokumentuose ir niekam nieko nemokėti.

Nukentėjusiajai sutikus, A.Vaičiulis jai pateikė pasirašyti Transporto priemonės pirkimo–pardavimo sutartį. Moteris taip pat pasirašė ir Rietavo policijos komisariato sulaikytų transporto priemonių registracijos žurnale, nurodydama, kad automobilį atsiėmė, nors to ir nepadarė.

Pardavė už 0 litų

Tą patį Rietavo policijos komisariato viršininkas padarė ir 2013 m. rugsėjį.

Nuvykęs į nukentėjusiojo namus, pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją, esą vyras turi sumokėti už motorolerio saugojimą Rietavo policijos komisariato teritorijoje.

Nukentėjusysis pagal A.Vaičiulio padiktuotą tekstą parašė prašymą ir pasirašė pirkimo–pardavimo sutartyje, nurodydamas, kad parduoda savo transporto priemonę už 0 litų.

Šių metų kovo pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas nepripažino A.Vaičiulio kaltu ir jį išteisino, grįsdamas, kad nukentėjusiųjų parodymų negali laikyti nuosekliais ir neginčijamai patikimais.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras R.Jasevičius tokį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį apskundė.

"Džiaugiuosi, kad Lietuvos apeliacinis teismas išgirdo mano argumentus ir įvertino ikiteisminio tyrimo metu pareigūnų surinktus duomenis dėl Rietavo policijos komisariato viršininko padarytų nusikalstamų veikų. Pareigūnas, pažeisdamas pagrindinius valstybės tarnybos principus ir diskredituodamas valstybės tarnautojo interesus, neliko nepastebėtas", – teigė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras R.Jasevičius.

Apeliacinį skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 30 d. teismo nuosprendžiu A.Vaičiulį pripažino kaltu ir skyrė jam 4 518 eurų baudą, kurią nuteistasis turės sumokėti per vienerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimelis

klausimelis portretas
tuos ordinus,irgi pirko ,kaip motoroleri?

**

** portretas
O kaip su darbu ? Dirbs tą patį darbą toliau ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių