Kvaišalus platinusių paauglių laukia teismas

Netrukus Klaipėdos apylinkės teismą pasieks baudžiamoji byla, kurioje trys itin jauno amžiaus žmonės bus teisiami už disponavimą kvaišalais, o vienas jų kaltinamas narkotikų platinimu.

Organizuotų gaujų nusikaltimus tiriantys pareigūnai kreipia dėmesį ir į kvaišalų platinimą nepilnamečiams. Vienas tokių tyrimų atskleidė, kad narkotikų platinimo imasi paaugliai.

Šiemet gegužės 20 d., tęsdami jau pradėtą tyrimą, pareigūnai Taikos prospekto gale susekė 15-metį. Patikrinę jo kišenes policininkai rado 10 gramų kanapių.

Paprastai tokio kiekio sau jauni "žolės" vartotojai neperka, todėl pareigūnai padarė prielaidą, kad vaikinas buvo nusiteikęs šias kanapes parduoti.

Policininkai sužinojo, kad šiuos kvaišalus paauglys įsigijo iš 17-mečio klaipėdiečio.

Tą pačią dieną Statybininkų prospekte policininkai užklupo šį vaikiną bendraujantį su trimis vaikinais ir 16 metų mergina. Jaunasis narkotukų platintojas jiems ruošėsi parduoti tris gramus kanapių.

Įtarimus dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis tiriantys policininkai atliko 17-mečio namuose kratą ir aptiko ten dar 80 gramų kanapių.

Policininkai bandė aiškintis, kas šiam vaikinui tiekė kanapes, įtarimai krito ant 40 metų klaipėdiečio, kurį pareigūnai pažinojo nuo tada, kai jis buvo teisiamas už pedofiliją.

Tiesa, kratos metu pas jį aptikta tik viena psichotropinio poveikio tabletė su MDMA vadinama medžiaga. Šį kartą nepavyko įrodyti, kad vyras nepilnamečiams platino kvaišalus.

Apibendrinę surinktą medžiagą pareigūnai paruošė baudžiamąją bylą, kurioje 15-mečiui kaltinimai nepateikti, mat jis buvo per jaunas teisti.

Atsakomybė už įvykdytą veiką taikoma nuo 16 metų. Šį kartą vaikiną turės nubausti jo tėvai, kuriems taip pat už sūnaus nepriežiūrą gali būti taikoma nuobauda.

Kanapes pardavęs 17-metis bus teisiamas už kvaišalų platinimą, dar griežtesnė bausmė jo laukia už tai, kad pardavė kanapes nepilnamečiui.

Iš jo kanapes įgijęs 18-metis turės teisintis dėl narkotinių medžiagų įgijimo, jo draugai šį kartą išlipo iš balos sausi.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 12 metų, tačiau nepilnametis asmuo baudžiamas puse suaugusiajam skiriamos bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O stambios zuveles vis laisveje puikuojasi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių