Kurortuose – bėdos dėl dviratininkų

Palangos policija sulaukė pareiškimo dėl keturių dingusių dviračių. Pareigūnai įtaria, kad tie patys du žmonės, vykdydami pasipelnymo planą, blaškėsi po Palangą ir Šventąją.

Poilsiautojais prisistatę veikėjai pirmiausia užsuko į Šventojoje veikiantį dviračių nuomos punktą. Vyrai iš jo išsivarė du nuomotus dviračius.

O jau vakarop tie patys atvykėliai atsidūrė Palangoje, kur taip pat išsinuomojo du dviračius.

Pasiskolinto svetimo turto jie taip ir negrąžino. Verslininkai skaičiuoja, kad padaryta žala siekia tūkstantį eurų.

Panašus įvykis fiksuotas ir Nidoje. Socialiniame tinkle vienas nidiškis kreipėsi į ilgapirščius.

Vyras priminė, kad Nidos prieplaukos prieigos yra filmuojamos kameromis, tad dviratį nugvelbęs asmuo tikrai bus jų įamžintas.

Palangos policija taip pat primena, kad dviratininkams ir paspirtukų mėgėjams teks aplenkti J.Basanavičiaus gatvę.

Centrinėje kurorto pėsčiųjų alėjoje nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 30 d. draudžiamas dviračių ir elektrinių dviračių, elektrinių paspirtukų, riedžių, elektrinių riedlenčių eismas.

„Dar svarbu žinoti, kad ant Palangos tilto ir Palangos botanikos parke dviračių eismo draudimas nėra laikinas, o galioja visada. Nurodyti draudimai negalioja vedantis (varantis) dviratį. Džiugu, kad dauguma vietos gyventojų dviračių eismo pakeitimus žino ir jų laikosi. O atvykusiems dviratininkams patys pėstieji primena, kad reikėtų nulipti nuo savo transporto priemonių“, – sakė Palangos policijos komisariato pareigūnai.

Kurorto gatvėse bendruomenės pareigūnės vykdo prevencines priemones, atkreipia dviratininkų dėmesį į draudimus, perspėja dėl administracinės atsakomybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių